Filozofski fakultet Osijek: VII. kongres hrvatskih povjesničara

Filozofski fakultet Osijek
Filozofski fakultet Osijek
Sri
25
25. rujna - 28. rujna
cijeli dan
Osijek
Ul. Lorenza Jagera 9
Osijek

Sedmi kongres hrvatskih povjesničara – čija je središnja tema „Zemlja“ – održat će se na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 25. do 28. 9. 2024. godine.

Loading Događaji

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti (HNOPZ) priprema VII. kongres hrvatskih povjesničara koji će se održati u Osijeku od 25. do 28. rujna 2024. godine. Tema je kongresa Zemlja – kao izravan poticaj i prilog razumijevanju prostora na kome se održava, a to je po prvi puta Slavonija, Srijem i Baranja.

Na kongresu će biti predstavljeni rezultati različitih aspekata povijesnih istraživanja kroz sva vremenska razdoblja. Posebno se pozivaju sudionici kongresa da prijave izlaganja na teme vezane uz odnos čovjeka i zemlje: primjerice, vlasnički odnosi, gospodarenje zemljom, ekološki aspekti, zemlja kao motiv umjetnosti i sl. Na dosadašnjim kongresima povjesničara poticali smo interdisciplinarnost, pa pozivamo na sudjelovanje i pripadnike drugih struka, etnologije, povijesti umjetnosti, arheologije, filologije i dr.

Uz Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti kao glavni organizatori ovoga kongresa su Društvo za hrvatsku povjesnicu (Zagreb), Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje (Slavonski Brod) te domaćin Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Odsjek za povijest.

Detaljan program kongresa pogledajte OVDJE.

Preporučeno