Zanimljivi singl

Mito Matija i Lopovi snimili spot za pjesmu ”Malo, davno i rijetko”

Screenshot/Youtube

Mito Matija i Lopovi kafanski su i pokladarski bend u vremenu u kojemu se kafane zatvaraju, a pokladna je povorka otišla

Sinpć je Mito Matija na svom Youtube kanalu objavio spot za pjesmu ”Malo, davno i rijetko”. Pjesma sa spotom već je treći u nizu singl koji najavljuje album ”Nužno zlo”.  

”Malo, davno i rijetko” još je jedna od mračnih balada koje nose nadolazeću promjenu Mitinom stilu. Izraz balada pokazao se izuzetno plodnim za eksperimentiranje kada je u pitanju world music tamburaški sastav kakav su Lopovi.

Cijelu pjesmu nosi teška recitacija, uz pratnju jednostavne gitare koja se svakim taktom razvija do velikog heavy metal crescenda bez distorzije.

Spot ima dvije teme: prvi puta nam se otkrivaju Lopovi kao bend u svirci, sakriveni od kiše u haustoru za koji možemo pretpostaviti da je dio njihovoga studija.

Druga je tema vožnja automobilom kroz slavonski krajolik. Mito u opisu otkriva kako je u pitanju relacija Osijek-Klisa-Trpinja-Vukovar koju je već spominjao u prethodnoj pjesmi ”Vozim pijan”.

Ako je pjesma ”Vozim pijan” zamišljena kao zabavni proljetni singl, pjesma ”Malo, davno i rijetko” zamišljena je kao kontemplativni jesenski hit.

Nadolazeći album ”Nužno zlo” najavljuje guranje granica stilskog miješanja tamburaške glazbe s drugim i suvremenijim formama. Pjesme koje ga najavljuju čine se inspirirane klasičnim tamburaškim tropima kao što su alkohol i ljubav, no sa stilske strane, te su teme obrađene kompleksnim i nerijetko mračnim aranžmanima.

Mito napominje kako najveća iznenađenja tek dolaze na albumu čiji izlazak je najavio upravo ovu jesen.

Mito Matija i Lopovi kafanski su i pokladarski bend u vremenu u kojemu se kafane zatvaraju, a pokladna je povorka otišla.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest