Putem lažnog oglasa

Mladić kupio pojačalo za 1550 eura koje nikada nije stiglo, osječka policija traga za prevarantom

Pixabay

U tijeku su daljnji napori kako bi se pronašao počinitelj i spriječile slične prijevare u budućnosti

Dvadesettrogodišnjak je 9. rujna putem mobilnog bankarstva kupio glazbeno pojačalo za iznos od 1.550 eura. Povjerovao je u ozbiljnost prodavača i odlučio se na uplatu, no do danas nije primio naručeni uređaj, niti mu je vraćen novac, javlja PU osječko-baranjska.

Slučaj je prijavio policiji koja je odmah pokrenula istragu i započela potragu za nepoznatim počiniteljem. Prevarant je, nažalost, iskoristio prednosti digitalnih platformi i anonimnosti kako bi izvršio ovu prijevaru.

Podsjetimo, računalnih prijevara u Osijeku i okolici sve je više – samo u prvih šest mjeseci ove godine na našim je prostorima zabilježeno njih 69. Najčešći je način njihova izvršenja upravo onaj koji se provodi putem različitih oglasnika društvenih mreža, pri čemu su oštećeni na prijevaran način uporabom lažnih internetskih poveznica navedeni da počiniteljima ustupe podatke o svojim bankovnim karticama, odnosno računima.

Policija, stoga, poziva građane na dodatni oprez prilikom online transakcija te, prije svega, preporučuje korištenje provjerenih i sigurnih platformi. U tijeku su daljnji napori kako bi se pronašao počinitelj i spriječile slične prijevare u budućnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest