Serija loših klupskih rezultata

Komak ne odustaje: ”Živjet ću poput Abrahama, a u Vinkovcima ću sam voditi momčad”

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Komakove riječi ukazuju na odlučnost da ipak možda preokrene situaciju u Zrinskom i pokuša vratiti klub na staze uspjeha

U novoj sezoni Zrinski nije imao sreće, a to se jasno osjetilo u Gradskom vrtu. Domaći poraz u Belišću od Dugopolja ostavio je aktualne viceprvake sa samo tri osvojena boda, što ih je strmoglavilo na 11. poziciju ljestvice Prve NL. Ovi rezultati dovoljan su razlog za ozbiljno preispitivanje trenerskog kadra.

Ivan Komak, gazda kluba, nije skrivao svoje nezadovoljstvo u intervjuu za Sportalo.

“Nisam još prelomio, ali sutra ću razgovarati s Matom i s momčadi. Odluka je o promjeni trenera moguća. Ako se odlučim za to, vodit ću momčad u Vinkovcima. U teškim trenucima pokazuje se tko je vođa”, kazao je.

Komak je priznao svoje greške.

“Napravio sam dvije greške. Prva je bila u selekciji igrača, a druga u odabiru trenera. Neću više dovoditi igrače iz nižih rangova. Izabrat ću najbolje u našoj ligi i dovesti samo iz višeg ranga”, dodao je.

Osvrnuo se i na prošlu sezonu, kritizirajući situaciju u hrvatskom nogometu.

“Vidite da se sve događa kako sam rekao. Kako su Kustić i Vučemilović prošli na Euru? Kako su naši klubovi prošli u Europi? Dinamo? Ništa neće napraviti sljedećih sedam godina!”, ustvrdio je.

Zaključio je s optimizmom pred nadolazeću utakmicu protiv Cibalije.

“Moram napraviti šok terapiju. Čeka nas najteža utakmica protiv Cibalije. Moram prenijeti svoju vjeru igračima. Sad igraju kao mrtvaci, ali uz moju podršku, vjeru i borbu, vratit ćemo se na pravi put”, zaključio je.

Komakove riječi ukazuju na odlučnost da ipak možda preokrene situaciju u Zrinskom i pokuša vratiti klub na staze uspjeha.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest