Besplatno događanje

Kreativnom radionicom za djecu započeo projekt ”Kreativko” Udruge Josipovac

PR

Ciljana su skupina projekta djeca i mladi, a svakom sudioniku radionica omogućuje biti jedinstven u svom izričaju

U petak, 13. rujna u Hrvatskom domu Josipovac održana je kreativna radionica u trajanju od ukupno tri sata na kojoj su sudionici, većinom djeca i mladi, izrađivali slike od prešanog cvijeća, gljive od prirodnih materijala i oslikavali teglice svijećama, a koristila se i kora limuna te štapići cimeta.

Voditeljica radionice bila je Anita Perić koja je vrijedno pripremila okruženje, a u radu s djecom pomogle su joj volonterke udruge Ivana Klasić, Danijela Papp i Ivana Antolović, dok su im se u izradi likovnih radova pridružile mještanke Nives Klasić i Ljiljana Prelčec.

Radionica je održana kao jedna od glavnih aktivnosti u sklopu projekta ”Kreativko” koji provodi Udruga Josipovac pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Cilj je projekta razvoj motoričkih sposobnosti, poticanje kreativnosti, maštovitosti i samoizražavanja, razvoj vizualne percepcije, razvoj umjetnosti i učenje strpljenju i koncentraciji, što je izuzetno važno za djecu i mlade.

Kroz crtanje, slikanje i oblikovanje djeca razvijaju finu motoriku, što je ključno za njihovu buduću sposobnost pisanja i koordinaciju pokreta. Likovno izražavanje potiče dječju kreativnost jer djeca stvaraju svoje likove, čime razvijaju i kreativnu inteligenciju. Kroz crteže, slike i radove djeca izražavaju svoje osjećaje na njima prirodan način, što im pomaže u razumijevanju vlastitih emocija i komunikacije.

Ciljana su skupina projekta djeca i mladi, a svakom sudioniku radionica omogućuje biti jedinstven u svom izričaju. Radionice su besplatne za sve sudionike i metodički prilagođene. Okolišna održivost projekta ogleda se i u primjeni oporabljivih materijala u projektnim aktivnostima. Projektni tim čine Ivana Klasić, Ivan Šašvari i Mirko Sabađija, koordinatorica je Ana Šašvari, a voditelj projekta Marko Perković.

Udruga Josipovac
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest