Teatar To Go poziva na kazališnu biciklijadu i ekološku akciju u Kopačkom ritu

Ivica Benić/SiB.hr
Ivica Benić/SiB.hr
Sub
21
21. rujna
09:00
Osijek
Pješački most
Osijek

Start je biciklijade u devet sati kod Pješačkog mosta (Most mladosti) u Osijeku, odakle će karavana krenuti preko mosta do biciklističke staze prema Bilju te cestom do Kopačkog rita

Loading Događaji

Teatar To Go najavljuje prvu Kazališnu biciklijadu na relaciji od Osijeka do Kopačkog rita, i to 21. rujna, na Međunarodni dan sadnje drveća. Na ciljanoj lokaciji igrat će se predstava za djecu ”Botaničari”, nakon čega slijedi sadnja drveća na ulazu u Kopački rit.

Biciklijadom se želi podržati cjelogodišnja kampanja ”Posadite drvo PP Kopačkog rita” kojom se poziva građane na to da svojim prilogom doprinesu sadnji drvoreda autohtonih divljih vrsta voćaka uz prometnicu Podunavlje-Kozjak. Isto tako, Teatar To Go ove godine obilježava deset godina djelovanja te je biciklijada povod za prošireno kazališno druženje.

Start je biciklijade u devet sati kod Pješačkog mosta (Most mladosti) u Osijeku, odakle će karavana krenuti preko mosta do biciklističke staze prema Bilju te cestom do Kopačkog rita. Karavana će biti u pratnji Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske županije. Ruta je dobro poznata, nije zahtjevna te u njoj mogu sudjelovati i djeca.

Program u Kopačkom ritu bit će održan za sudionike biciklijade, ali i sve zainteresirane ljubitelje kazališta i ekologije. U 10,30 sati održat će se predstava za djecu ”Botaničari” autora Gorana Smoljanovića koja je ove godine proslavila svoju stotu izvedbu. Radnja predstave vrti se oko sadnje drveta, pa će se nakon predstave prigodno posaditi drveće na ulazu u Kopački rit.

Predstava će se izvesti u paviljonu na ulazu u park prirode, a u sadnji drveća sudjelovat će i likovi iz predstave Borko i Florijan Stolisnik, odnosno glumci Ivan Pokupić i Goran Smoljanović. Planirani je povratak za Osijek oko 12 sati.

Kazališna se biciklijada organizira u suradnji s PP Kopački rit, Odjelom za prevenciju PU osječko-baranjske županije (”Biciklirajmo, biciklističkom”), Gradskim savezom za sportsku rekreaciju Sport za sve i Crvenim križom Osijek te uz podršku organizatora FFOS-ove biciklijade koja se tradicionalno održava u travnju. Pokrovitelji su biciklijade Osječko-baranjska županija, Ministarstvo kulture i medija te Zaklada Kultura Nova.

Svi oni koji žele sudjelovati u biciklijadi mogu se registrirati putem prijavnog obrasca ili pronaći obrazac na službenoj internetskoj stranici Teatra To Go.

Za sudjelovanje u ostalim aktivnostima programa nije potrebna registracija.

Povezani sadržaj
Preporučeno