sve prijavio policiji

Vinkovčanin prevaren preko društvenih mreža za 1700 eura, a zatim mu i prijetili

Marko Lukunic/PIXSELL

Kako bi preuzeo navodnu dobit, mladić je prema uputama prevaranta u nekoliko navrata kupovao A-bonove i slao ih na njegovu e-mail adresu

Jučer, 16. rujna, 26-godišnji mladić iz Vinkovaca prijavio je policiji kako je postao žrtva prijevare putem društvene mreže, čime je izgubio oko 1.700 eura, a osim toga suočio se i s prijetnjama od strane nepoznatog počinitelja.

Sve je započelo kada je oštećeni stupio u kontakt s prevarantom koji ga je uvjerio da je osvojio 3.000 eura u igri na sreću. Kako bi preuzeo navodnu dobit, mladić je prema uputama prevaranta u nekoliko navrata kupovao A-bonove i slao ih na njegovu e-mail adresu, no “dobitak” nikada nije stigao.

Nakon toga je prevarant počeo prijetiti mladiću putem društvene mreže.

Policija je odmah pokrenula kriminalističku istragu kako bi identificirala počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare. Oštećeni je također upoznat s pravom na privatnu tužbu protiv počinitelja zbog prijetnji, sukladno Kaznenom zakonu.

Istraga je u tijeku, a građanima se ponovno savjetuje oprez prilikom komunikacije putem društvenih mreža, osobito kada se radi o novčanim transakcijama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest