Zlatko Topolovec

Ginekolog osuđen za silovanje ponovno je u istražnom zatvoru zbog novih optužbi

Ivica Benić/SiB.hr

Zlatko Topolovec, 64-godišnji ginekolog osječkog KBC-a koji je već nepravomoćno osuđen zbog silovanja pacijentice, uhićen je i smješten u istražni zatvor zbog sumnje da je 9. rujna počinio bludne radnje nad pacijenticom. Incident se navodno dogodio tijekom pregleda u KBC-u Osijek oko 16,30 sati, piše Index.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, policija je protiv osumnjičenika podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Sudac istrage Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog potencijalnog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U međuvremenu, iz osječkog KBC-a stigla je informacija o otkazu ginekologu Topolovcu. Ravnateljstvo KBC-a priopćilo je kako su pokrenuli disciplinski postupak nakon što su 11. rujna primili nepravomoćnu presudu iz veljače ove godine.

Na temelju provedenih postupaka i uvažavajući sve okolnosti, donesena je odluka o raskidu ugovora o radu. Unatoč nepravomoćnoj presudi, podsjetimo na to kako je Topolovec mjesecima nastavio raditi u bolnici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest