nesreća u virovitici

Pijan oduzeo prednost automobilu u kojem je otac prevozio dvoje djece

Jurica Galoić/PIXSELL

U ovoj nesreći 30-godišnji vozač i jedno dijete staro 8 godina zadobili su lakše ozljede

U subotu, 14. rujna, u Virovitici su se dogodile dvije prometne nesreće, a u jednoj od njih ozlijeđena su i djeca.

Prva nesreća dogodila se oko 14:50 sati, kada je 30-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka prilikom skretanja ulijevo nije propustio vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku, iz suprotnog smjera dolazio je automobil kojim je upravljao 28-godišnjak.

Došlo je do sudara između prednjih lijevih dijelova oba automobila. Vozilo 28-godišnjaka završilo je na poljoprivrednoj površini, dok je automobil 30-godišnjeg vozača udario u metalni stup javne rasvjete i kamenu ogradu, gdje se naposljetku zaustavio.

U vozilu 30-godišnjeg vozača nalazilo se dvoje djece, pravilno smješteno u dječje sjedalice. U ovoj nesreći 30-godišnji vozač i jedno dijete staro 8 godina zadobili su lakše ozljede. Alkotestiranjem je kod 28-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,03 g/kg. Također, niti jedan od vozača nije koristio sigurnosni pojas.

Druga nesreća dogodila se samo sat vremena kasnije, oko 15:50 sati, također u Virovitici. 30-godišnja vozačica, koja je upravljala vozilom virovitičkih registarskih oznaka, nije držala dovoljan razmak od automobila ispred sebe. Prilikom naglog kočenja, udarila je prednjim dijelom svog automobila u stražnji dio vozila kojim je upravljao 22-godišnjak. Udarcem je njegovo vozilo odbačeno te je udarilo u još jedan automobil ispred, koji je usporavao zbog zaustavljenih vozila.

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo prijavljenih ozljeda, ali šteta na vozilima je značajna.

Policija apelira na vozače da budu pažljivi u prometu, osobito prilikom skretanja i održavanja sigurnosnog razmaka, te podsjeća na važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest