Uz upise u novi semestar, u Francuskoj alijansi Osijek uživajte u besplatnim projekcijama poznatih filmova

PR
PR
Čet
12
12. rujna - 20. rujna
19:30 - 23:30
Osijek
Franjevačka 4
Osijek
događaj je u tijeku

Uz uobičajeni ''sport'' za rujan zvan Upisi u novi semestar, pozivaju sve na to da se pridruže i Frankofonom triatlonu

Loading Događaji

Sezona je upisa u novi semestar otvorena. Za neke će ovo biti početak, a za neke nastavak avanture zvane tečaj francuskoga jezika, a svi upisi odvijat će se putem platforme Kabinet.

Novi semestar u Francuskoj alijansi Osijek donijet će jednu veliku i zanimljivu novost jer će tečajeve obogatit nova članica tima. Ravno iz Francuske, točnije iz Toursa, dolazi profesorica Faustine Blanco-Poisson. Uz profesoricu i izvornu govornicu nećete samo (još bolje) naučiti gramatiku, usvojiti nove riječi i poboljšati konverzacijske vještine, nego i saznati mnogo zanimljivih informacija o životu u Francuskoj.

Novi raspored za sve uzraste i razine znanja dostupan je na poveznici, dok za više informacija možete pisati na tajništvo.osijek@alliance-francaise.hr ili nazovite 031 358 979.

Od danas kreću u još jačem ritmu jer počinje Frankofoni triatlon. Još ih uvijek drži olimpijski duh i zato su odlučili pojačati tempo. Uz uobičajeni ”sport” za rujan zvan Upisi u novi semestar, pozivaju sve na to da se pridruže i Frankofonom triatlonu.

Manifestacija započinje hommageom Alainu Delonu, slavnom francuskom glumcu koji nas je 18. kolovoza 2024. godine zauvijek napustio. Od 12. do 15. rujna prisjetit ćemo se nekih od najpoznatijih Delonovih filmova kao što su ”U zenitu sunca” (četvrtak, 12. rujna u 19,30), ”Samuraj” (petak, 13. rujna u 19,30) te ”Crveni krug” (nedjelja, 15. rujna u 19,30).

Projekcije će se održati u prostorijama Francuske alijanse Osijek (Franjevačka 4, Osijek). Ulaz je na sve projekcije slobodan, a uz filmove vas čeka i dobro vino.

Triatlon će se nastaviti u srijedu, 18. rujna u 19 sati Frankofonim kvizom.

I frankofoni i nefrankofoni kvizaši dobrodošli su u Kafić Uzdravlje gdje će ih čekati zanimljiva pitanja (uglavnom) prožeta frankofonijom. Najuspješniju ekipu očekuju simbolične nagrade.

Filmskim poslasticama vraćamo se u četvrtak, 19. rujna kada imamo dvostruki razlog za slavlje. Toga dana otvara se 17. Rendez-vous au cinéma, ali i obilježava veliki 112. rođendan omiljenoga Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Rendez-vous au cinéma započinje projekcijom jednog od najpopularnijih frankofonih filmova iz 2024. godine, ‘Drugi čin”, koji je otvorio ovogodišnji Filmski festival u Cannesu. Projekcija filma počinje od 19 sati, ulaz je slobodan, a na njemu će vas čekati i piće dobrodošlice.

Triatlon završavamo u petak, 20. rujna književnim predahom i čašom dobrog francuskog vina, uživajući u zadnjim zrakama sunca kod Bastiona u 18 sati. U svijet književnosti, filozofije i mistike povest će nas glumica Patricia Nammour koja će interpretirati ulomke iz knjige ”Prorok” autora Khalila Gibrana.

Povezani sadržaj
Preporučeno