prilikom privođenja

Poljski navijač završio s frakturom lubanje u KBC-u Osijek: Navijači optužili policiju za prekomjernu upotrebu sile

RTL

"Prekomjerna primjena sile od strane policije dovela je umalo do tragedije za jednog našeg navijača. On je u padu udario glavom u beton i zadobio frakturu lubanje", pišu Poljaci

Nakon utakmice Hrvatske i Poljske koja je odigrana u nedjelju na stadionu Pampas u središtu Osijeka došlo je do sukoba poljskih i hrvatskih navijača, a nakon toga i do sukoba policije i Poljaka.

Policija je izvijestila kako su pri tom uhitili 67 poljskih državljana, a lakše je ozlijeđen jedan policajac i tri Poljaka, dok je jedan Poljak teže ozlijeđen.

Riječ je o navijaču Gornika Konin koji je stradao prilikom policijske intervencije u centru grada za koju Poljaci tvrde da je bila prežestoka.

“Tukli su nas palicama, suzavcem, a zatim i ponižavali. Prekomjerna primjena sile od strane policije dovela je umalo do tragedije za jednog našeg navijača. On je u padu udario glavom u beton i zadobio frakturu lubanje. Tek nakon naših protesta policija je dozvolila da ga se hitno preveze u bolnicu”, pišu navijači Gornika na Facebooku.

Jučer su napisali kako mu je stanje kritično i da su mu sljedeći dani ključni. Pokušali smo dobiti informaciju iz osječke bolnice o njegovom trenutnom stanju, ali odgovor još nismo dobili.

Inače, svi uhićeni Poljaci dobili su prekršajne prijave i platili 200 eura kazne nakon čega su bili slobodni.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest