na malu gospu

Tisuće hodočasnika na duhovnoj obnovi u Aljmašu

PR

Don Damir Stojić i zajednica “Božja pobjeda” na Malu Gospu održali duhovnu obnovu u Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu

Na blagdan Male Gospe Katolička karizmatska zajednica „Božja pobjeda“ održala je duhovnu obnovu u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu.

“Jako mi je drago što na poseban način slavimo blagdan Male Gospe u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu. Kao novom upravitelju Svetišta jako mi stalo da se Svetište duhovno pomlađuje, raste i još više stasa i razvija, stoga sam odlučio za Malu Gospu pozvati don Damira Stojića i zajednicu Božja pobjeda kako bi zajedno kroz euharistijsko slavlje, kroz molitvu i pjesmu, svjedočanstvo i klanjanje susreli Gospodina po zagovoru blažene i drage Gospe”, rekao je upravitelj Svetišta i župnik župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Aljmašu, dr. Tomislav Ćurić.

Komentirajući veliki odaziv na prvu ovakvu duhovnu obnovu, dr. Ćurić je izrazio zadovoljstvo odazivom velikog broja hodočasnika koji su prepoznali zov duhovnosti iz aljmaškog Svetišta i na njega pozitivno odgovorili.

“Naše Svetište ispunilo je više tisuća hodočasnika koji, kao i domaći vjernici, svjedoče da se nikada na ovako lijep i poseban način u Svetištu Gospe od Utočišta nije proslavila Mala Gospa. Svim ljudima koji dolaze u Aljmaš zahvalan sam na njihovom otvorenom srcu, na njihovoj pobožnosti, na njihovoj ljubavi prema Bogu i Gospi jer je to najveće blago i najveća dragocjenost Svetišta. To nas ujedno obvezuje da i dalje duhovno gradimo, duhovno rastemo i pružimo današnjem čovjeku ono što mu je najpotrebnije za smisleno življenje, a to je Božja prisutnost”, rekao je Ćurić.

Gospino Svetište u Aljmašu jedno je od najposjećenijih svetišta u Hrvatskoj uz svetišta u Mariji Bistrici, Sinju i na Trsatu. Kroz aljmaško Svetište godišnje prođe oko 130.000 pa do 180.000 hodočasnika. Ove je godine, za blagdan Velike Gospe, u Svetištu bilo približno 70.000 hodočasnika.

Katolička karizmatska zajednica „Božja pobjeda“ djeluje od 2007. godine, a dio su Nacionalne službe zajedništva katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske.

Pod duhovnim vodstvom don Damira Stojića zajednica se okuplja u molitvi, sakramentima, slavljenju i klanjanju te služi Gospodinu i Crkvi kroz molitvene susrete za mlade, formacijske seminare, večeri slavljenja i duhovne obnove. Na taj način ispunjavaju svoju vizija i mlade ljude dovode do susreta sa živom osobom Isusa Krista koji preobražava naše živote i koji je jedini Put, Istina i Život.

Ovo iskustvo doživjele su tisuće hodočasnika na jučerašnjoj duhovnoj obnovi u Aljmašu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest