Preminuo muškarac koji je u Tovarniku zapalio dvije kuće i napao policajca

Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Iz Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru zaprimljena je obavijest kako je muškarac, koji je zapalio dvije kuće i napao policajca u Tovarniku, preminuo 7. rujna u ranim jutarnjim satima.

“S obzirom da je policijski službenik prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabio vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku Stručni tim policijskih službenika kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice vezane uz policijsko postupanje”, stoji u izvješću policije.

Podsjetimo, sinoć 6. rujna u 20.04 sati, zaprimljena je dojava da je izbio požar na dvije obiteljske kuće u Tovarniku, a odmah po zaprimanju dojave na teren su upućeni policijski službenici kao i druge žurne službe.

“Za vrijeme postupanja došlo je do napada na policijske službenike, od strane muškarca koji se je zatekao na samom mjestu događaja. Prema prvim informacijama radi se o oštrom predmetu, najvjerojatnije nožu”, izvijestila je policija.

Kako bi odbio napad, jedan policijski službenik bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik su ozlijeđeni te im se liječnička pomoć pruža u zdravstvenoj ustanovi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest