besplatno do 14. rujna

Učenici, tijekom rujna produžite svoje mjesečne karte za tramvaj i bus

Gradski prijevoz putnika

Izrada ili produljenje mjesečnih karata za učenike 2024./2025.

GPP Osijek je od 26. kolovoza započeo s prodajom učeničkih karata za rujan 2024. u školskoj godini 2024./2025., prema sljedećem:

UČENICI KOJI NE KORISTE SUFINANCIRANI PRIJEVOZ

Novi korisnici koji do sada nisu izrađivali mjesečnu kartu, trebaju ovjeriti Zamolnicu s jednom fotografijom u školi koju pohađaju. Zamolnicu je moguće preuzeti na mrežnim stranicama GPP-a www.gpp-osijek.com u izborniku „Preuzimanja“, odnosno na prodajnim mjestima GPP-a u Pothodniku, na Gajevom trgu ili u C. Hadrijana 1 (kod Remize).

Postojeći korisnici, odnosno učenici koji su protekle godine koristili učeničku mjesečnu kartu, mogu svoje mjesečne kartice za rujan nadopuniti već od 26.8.2024. Oni također moraju na prodajno mjesto GPP-a donijeti ovjerenu Zamolnicu, no to mogu učiniti tijekom mjeseca rujna (najkasnije do 24. 9. 2024., jer u protivnom neće moći nadopuniti karticu za listopad)

UČENICI KOJI KORISTE SUFINANCIRANI PRIJEVOZ (kojima je mjesto stanovanja udaljeno od škole najmanje 5 km i kojima je mjesto prebivališta/boravišta različito od mjesta školovanja)

Na temelju Odluke o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola sa sjednice Vlade 1. kolovoza 2024. nastavlja se sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Osječko-baranjske županije.

Kako bi svi učenici koji ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz mogli nadopuniti svoje mjesečne kartice, obvezni su na prodajna mjesta GPP-a donijeti ovjerenu „Potvrdu o sufinanciranom prijevozu“. Istu mogu podići u svojim školama ili na službenim stranicama MZO. Uz „Potvrdu o sufinanciranom prijevozu“ trebaju donijeti i ovjerenu Zamolnicu (u slučaju prve aktivacije, obvezna je fotografija uz Zamolnicu).

“Kako bismo početak školske godine učinili što ugodnijim i izbjegli gužve na prodajnim mjestima, GPP će učenicima omogućiti korištenje javnog prijevoza bez naknade od 1. do zaključno 14. rujna 2024. godine, uz predočenje bilo kojeg dokaza o svom učeničkom statusu. Ovom inicijativom želimo olakšati povratak u školske klupe i osigurati ugodno putovanje za sve učenike”, poručuju iz GPP.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest