FFOS organizira utrku ”Trčimo za mentalno zdravlje”

Ned
6
6. listopada
17:00
Osijek
Kopika
Osijek

Istraživanja pokazuju da trčanje ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje u vidu smanjenja simptoma depresije i anksioznosti, poboljšavanja raspoloženja, povećanja samopouzdanja i seksualnog zadovoljstva te smanjenja doživljaja stresa

Loading Događaji

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Filozofski fakultet u Osijeku po treći put organizira utrku Trčimo za mentalno zdravlje.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja te naglašavanja zaštitnih čimbenika u njegovu očuvanju ovom manifestacijom promoviraju se pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit. Naime, istraživanja pokazuju da trčanje ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje u vidu smanjenja simptoma depresije i anksioznosti, poboljšavanja raspoloženja, povećanja samopouzdanja i seksualnog zadovoljstva te smanjenja doživljaja stresa.

Filozofski fakultet organizira utrku u duljini od pet kilometara 6. listopada sa startom/ciljem u 17 sati na osječkoj Kopiki (istočni ulaz). Utrka se organizira uz suorganizatore Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN, Klub studenata psihologije Psihos i Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Osijeku, uz potporu Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Osječko-baranjske županije te uz logističku podršku Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi samo sedam eura, što uključuje majicu za trčanje s logom utrke, bogati startni paket s poklonima sponzora, elektroničko mjerenje vremena (čip) i objavu rezultata, medalju za sudjelovanje, okrijepu na stazi i u cilju (voda), medalje i poklone sponzora za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, točeno pivo za sudionike utrke te organizaciju utrke.

Pozivaju se sve građanke i građani da podrže ovu manifestaciju, prate sve informacije na stranici Trčimo za mentalno zdravlje na Facebooku i Instagramu te da sudjeluju u utrci prijavom na poveznici, gdje su navedeni i detalji o utrci i uplati startnine.

Povezani sadržaj
Preporučeno