Ana Poznanović i Ivan Šarić vraćaju se u Uraniju: Smijeh, filmovi i VR avanture u rujnu!

Kino Urania
Kino Urania
Pet
27
27. rujna - 30. rujna
19:00 - 19:30
Osijek
Ulica Vjekoslava Hengla 1
Osijek

Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere

Loading Događaji

Ana Poznanović i Ivan Šarić vraćaju se u kino Urania izvesti svoje najpoznatije komedije!

Ako sam žena, nisam konj” monodrama je koja na komičan način prikazuje sazrijevanje od prve ljubavi do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu za prihvaćanje same sebe. Ova iskrena priča o ženi koja se u potrazi za onim pravim ponekad izgubi na rasporedu je u petak, 27. rujna u 19 sati u kinu Urania.

Ivan Šarić stand up-om se bavi od 2006. godine od kada je skupio veliku kilometražu putujući po nastupima. Njegov stil je mješavina opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema, pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe. ”Best Of 1984-2023” možete pogledati u četvrtak,7. studenoga u 19 sati u kinu Urania.

Max Igan australski je istraživač, novinar, glazbenik, kroničar i autor nezavisnog dokumentarnog filma “Buđenje”. U nastavku turneje ”Our time has come: Freedom rising” koju je po Hrvatskoj započeo u svibnju ove godine, Max Igan će u ponedjeljak, 9. rujna s početkom u 18 sati besplatno gostovati u kinu Urania. Teme izlaganja bit će aktualna svjetska zbivanja kroz prizmu transhumanizma i korporatizma te razmatranja o tome što donose globalni trendovi i gdje je u cijeloj toj priči Lijepa Naša.

U utorak, 10. rujna kino Urania neće raditi, a projekcije se taj dan neće održavati. Vidimo se u srijedu, 11. rujna prema redovnom popodnevnom rasporedu.

U nedjelju, 1. rujna započeo je 4. po redu Mjesec židovske kulture. Židovska općina Osijek građanima će Osijeka ponuditi mnoštvo sadržaja: od koncerata, izložbi, različitih predavanja, likovnih i plesnih radionica, sportskih događanja, scenskih izvedbi, vođenih šetnji, živih knjižnica, književnih večeri. Kino Urania uključuje se besplatnim projekcijama dva izvrsna filma.

U subotu, 7. rujna s početkom u 19 sati gledamo dokumentarac ”Čuvari Mrtvog mora” iz 2022. godine u režiji Ido Glassa i Yoava Kleinman koji govori o Mrtvom moru kao najnižem mjestu na Zemlji i jednom od svjetskih čuda koje presušuje alarmantnom brzinom. Tjedan poslije, u subotu, 14. rujna u 19 sati na rasporedu je ”Golubica: Čudesna priča”, nova adaptacija bestseler romana ”White Bird: A Wonder Story” autorice Čuda R. J. Palacio – poticajan film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude na to da počnu činiti isto. Dođite i upoznajte se s kulturom naroda koji je na ovom području tijekom godina ostavio neizbrisivi trag.

U novom tjednu na program kina Urania stižu i tri nova naslova.

”200% Vuk” nastavak je animiranog filma ”100% Vuk” u kojemu je naš junak Freddy morao prihvatiti šokantno otkriće da nije predodređen biti moćni vukodlak poput svoje cijele obitelji.

Bubimir, Bubimir, Bubimir!” Tko ovo izgovori doziva demona sa smislom za humor, koji je spreman da na potpuno nov način oživi kaos i ludilo. Za Oscara nominirani Tim Burton i Michael Keaton ponovno udružuju snage u spektakularnom povratku kultne franšize koja je obilježila filmsku povijest. Nakon briljantne uloge Wednesday, uz Winonu Ryder ponovno u ulozi Lydije, glumačkoj se ekipi pridružuje talentirana mlada Jenna Ortega (Wednesday).

Nakon filma ”Posljednji Srbin u Hrvatskoj” koji je ostvario 30 tisuća gledatelja, zombi komedija ”Šalša” je pravo osvježenje na domaćoj filmskoj sceni. U neobičnom svijetu gdje se humor i zombiji isprepliću, ”Šalša” donosi priču punu neočekivanih obrata, šarolikih likova i komičnih situacija koje će sigurno nasmijati i zabaviti gledatelje.

Ne propustite pogledati novu sinkroniziranu avanturu ”Kao pas i mačka”, filmsku adaptaciju bestselera Colleen Hoover ”Priča završava s nama” i Marvelov hit ovoga ljeta ”Deadpool i Wolverine”, dok su na programu Kino kluba nagrađivani festivalci ”Joan Baez: Ja sam glasna” i ”Kako se poseksati”.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Proslavite rođendan u Uraniji ili isprobajte nove VR naočale i provjerite zašto svi kažu da su u kinu Urania najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere. Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na poveznici.

Povezani sadržaj
Preporučeno