Naučite izraditi keramičke predmete u Kući Biljkinog oca u Lugu

PR
PR
Pet
6
6. rujna
18:00 - 20:00
Lug
Šandora Petefija 110
Lug
događaj je prošao

Tehnikama izrade keramičkih predmeta podučit će vas Studio Forma, odnosno Mirjana Pjevac koja je diplomirala na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a uz restauratorski posao posvetila se izradi keramičkih predmeta te fotografiji

Loading Događaji

Nakon ljetne stanke, u Kuću Biljkinog oca vraćaju se kreativne radionice. U četvrtak, 6. rujna Studio Forma održat će radionicu izrade keramičkih vaza ili nekih drugih predmeta koji će, nakon sušenja i pečenja, zauvijek krasiti vaš dom i podsjećati vas na to iskustvo i trud koji ste uložili.

Početak je radionice u 18 sati, a njezino je planirano trajanje dva sata, nakon čega se možete ostati još družiti i izmjenjivati dojmove. Tijekom radionice moći ćete se okrijepiti pićem, što je uključeno u cijenu radionice od 50 eura.

Tehnikama izrade keramičkih predmeta podučit će vas Studio Forma, odnosno Mirjana Pjevac koja je diplomirala na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a uz restauratorski posao posvetila se izradi keramičkih predmeta te fotografiji. Vjerujemo u to da ćete moći uistinu mnogo znanja steći od ove svestrane umjetnice koja inspiraciju traži u prirodi, što je svakako i poveznica s Kućom Biljkinog oca.

Prijaviti se možete putem instagrama na profil f.o.rma ili putem e-mail adrese artstudioforma@gmail.com.
Radionica će se održati u prostoriji za druženje i proslave koja je i sama obnovljena prirodnim materijalima, a zidovi su obloženi upravo zemljanom žbukom čiji je glina glavni sastavni dio, tako da ćete i tamo moći pronaći inspiraciju.

Osim prostorije u kojoj će se održati radionica, gosti će imati priliku obići i samu kuću koja je nagrađena je za najbolju tradicijsku kuću u 2022. godini te srebrnim Suncokretom ruralnog turizma u 2023. godini. Ova kuća pružit će vam iskustvo nekih davnih vremena i podsjetiti vas na djetinjstvo, barem one nešto starije, a sve to s naglaskom na očuvanje tradicije, održivost i ekologiju. Ova kuća nije otvorena samo turistima, već i lokalnoj zajednici koja ju može posjetiti u sklopu jedne od brojnih radionica ili za nadolazeći Paprikafest kada će 6. listopada imati Dan otvorenih vrata.

Kako biste na vrijeme saznali za radionice i rezervirali svoje mjesto, svakako zapratite Facebook stranicu, a više informacija o samoj kući potražite i na web stranici.

Za sva pitanja, prijedloge ili potencijalnu suradnju slobodno pišite na biljkinotac@gmail.com

Povezani sadržaj
Preporučeno