kineskinja prejaka

Zheng ponovo prejaka, Vekić ispala s US Opena

Igor Kralj/PIXSELL

Kineskinja se još jednom pokazala kao pretvrd orah za Donnu Vekić

Donna Vekić ispala je kasno noćas po američkom vremenu u osmini finala US Opena. Bolja je ponovo bila Kineskinja Qinwen Zheng koja ju je svladala i u finalu Olimpijskih igara.

Prvi set bio je potpuno izjednačen pa je završio u tie breaku gdje je Donnina protivnica imala malo više koncentracije pa je slavila s 7:6. Drugi set odlično otvara Donna i radi break, međutim Kineskinja se vraća i vraća servis. Ipak, Donna još jednom radi break i mirno privodi set kraju s 6:4.

U trećem odlučujućem setu Vekić je ostala bez šanse, a Zheng je odjurila na nedostižnih 3:1. Vekić je uspjela smanjiti na 3:2, ali nakon toga do kraja protivnica uzela sve i slavila s 6:2.

Vekić je tako sezonu Grand Slam nastupa okončala s polufinalom Wimbledona i osminom finala US Opena. Protekle tri godine na ovom je turniru ispadala u prvome kolu pa je to značajan napredak i ohrabrenje za nastavak karijere koju je u jednom trenutku planirala i prekinuti. Dodamo li tome i srebrnu olimpijsku medalju, možemo reći kako je ovo najuspješnija sezona u karijeri ove osječke tenisačice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest