u tvrđi

Večeras velika završnica Zemlje bez granica

Lovro Šibalić

Osječani i svi naši dragi gosti pozivaju se na dolazak u Tvrđu, no trebali bi doći kod Vodenih vrata, sa strane Promenade

Do sada najveći interes publike na Zemlji bez granica privukli su razgovor Krešimira Sučevića Međerala i Krešimira Mišaka i njihovo „Mudrovanje i znanstveno prigovaranje“. Na vrhuncu zadatka bio je i moderator, osječki profesor psihologije Damir Marinić koji je spretno navigirao ozbiljnim i manje ozbiljnim pitanjima u koja je aktivno bila uključena i publika. Gost iznenađenja bio Bojan Jambrošić, pobjednik prve sezone showa „Hrvatska traži zvijezdu“ i čovjek koji je svojim animacijama udahnuo život maskoti Zemlje bez granica – Karamelici, a koji je u razgovor donio priču o drugačijoj izvrsnosti.

Glavni zaključak vesele večeri bio je da se znanje isplati te da od dubinskog znanja i izvrsnosti ne treba odustati nego u njih ozbiljno ulagati.

Večeras nas očekuje velike završnica ovogodišnje Zemlje bez granica koja je imenovana i Danom djeteta, a pokazat će nam na koji način su sudionici radionica i razni drugi gosti tijekom četiri dana izazivali svijet te odgovarali na izazove koji su im postavljeni.

Večer će obilovati i glazbenim koncertima te već u 18,30 sati, na maloj pozornici Galerije Kazamat, nastupa švicarski bend HORNBOX. U 20,15, kao predgrupa nastupa vaplovački bend Gradske bitange, dok nas u 21,00 sat očekuje koncert Dine Jelušića i njegovog benda JELUSICK.

Osječani i svi naši dragi gosti pozivaju se na dolazak u Tvrđu, no trebali bi doći kod Vodenih vrata, sa strane Promenade, točno u 18,00 sati, ne prije, jer će prije ulaz u Zemlju biti zatvoren. Vrata se otvaraju točno u 18,00.

Naime, Snovograd, tradicionalno ime završnice ZBG, sastavljen je iz nekoliko cjelina koje su međusobno povezane, a želja organizatora je da posjetitelji dožive cijelu priču i sve njezine dijelove kao cjelinu. Iz toga razloga publika će ući zajedno kako bi zajedno i doživjeli sve korake i teme kojima su se kroz tjedan bavili. Isti ciklus bit će održan i u 19,00 sati te će nastupi, pjesme, plesovi i sva ostala čarolija biti ponovljeni.

Udruga Breza s ponosom ističe kako je scenografiju i vizualni dio Zemlje bez granica izradio Boris Sekulić, još jedno „dijete“ Zemlje bez granica koji se u međuvremenu profilirao kao vrhunski scenograf hollywoodskih filmova, no uvijek se rado vraća u svoj grad i svoju Brezinu obitelj.

Također, svim posjetiteljima će, u suradnji s poznatim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta i In da Sofa, biti dostupna hrana i piće u food corneru, a tu je i svjetski prvak u spravljanju sezonske pizze Alan Radanović.

Ulaz je besplatan!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest