uključen sudski vještak

Cesta u Višnjevcu privremeno se sanira, čeka se nalaz vještaka, a moguće i tužbe

Google Maps

Cesta je temeljito rekonstruirana u sklopu radova na izgradnji tramvajske pruge kroz Višnjevac

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je danas ulicu Josipa bana Jelačića u Višnjevcu u kojoj je već neko vrijeme skinut dio asfalta. Građani su se s pravom pitali što se čeka s sanacijom, a danas smo dobili i odgovor na to pitanje.

Sama ulica temeljito je rekonstruirana 2011. godine, a uporabnu dozvolu dobila je 2013. godine kad je građena i tramvajska pruga kroz dio Višnjevca. Već ubrzo nakon radova, došlo je do propadanja ceste, a proteklih godina kolotrazi i pukotine su se intenzivirali.

“Unikom, koji za grad obavlja sanacije cesta, odradio je preliminirano istraživanje zašto se to događa jer se nakon svake sanacije propadanje nastavilo. Neovisni sudski vještak u tom istraživanju utvrdio je da donji sloj nosive konstrukcije nije zadovoljavajući, da ugrađena kvaliteta kamena nije zadovoljavajuća i da je stišljivost tla ispod minimalnih vrijednosti”, rekao je Radić.

Samim time cesta je neupotrebljiva i nužna je potpuna sanacija ceste budući da, prema nalazu vještaka, cesta nije rađena prema projektnoj dokumentaciji.

“Grad Osijek od Trgovačkog suda u lipnju je tražio osiguravanje dokaza zbog ulegnuća i pukotina i tražili smo da sud osigura vještačenje građevinske i geodetske struke”, dodao je Radić i istaknuo kako je sud to i osigurao i kako se čeka nalaz vještaka.

U međuvremenu će se odraditi privremena sanacija ove najopterećenije ceste u Višnjevcu, a u paraleli se pokrenula nabava za rekonstrukciju ceste koja će se morati ponovo u potpunosti obnoviti.

“Bez obzira kad su radovi izvođeni mi ćemo sve pratiti i sve što sumnjamo ćemo reagirati kao i sada. Moramo štititi Grad Osijek i proračun i radovi se moraju izvoditi po projektnoj dokumentaciji”, dodao je Radić i istaknuo kako će ukoliko nalaz vještaka Trgovačkog suda bude istovjetan njihovom tražiti nadoknadu štete, ali i pokrenuti tužbe protiv svih sudionika.

Izvođač radova je prema navodima dijela novinara izvodila tvrtka Gradnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest