Bakir Beširević

Legenda Osijeka teško bolesna, navijači sa svih strana javljaju se za pomoć

Davor Javorović/PIXSELL

Bakir je zahvalio svima koji se javljaju i žele pomoći, a izrazio je nadu u što brži oporavak

(Pre)malo je igrača u povijesti Osijeka koji svoje ime nisu ukaljali nakon što su prestali igrati za Osijek, a prvi među njima zasigurno je legenda Bakir Beširević koji je veći dio svoje karijere proveo upravo u našem klubu, a sad je teško bolestan.

Naime, kako prenosi klupska stranica, nedavno se proširila vijest da bivši istaknuti lijevi bočni Bijelo-plavih ima velikih problema s vidom pa su se mnogi njegovi bivši suigrači kao i navijači javljali i njemu kako bi mu pružili podršku, dakako i pomogli na bilo koji način.

“Da, imam genetsko oštećenje rožnjače što sam naslijedio od svoga oca koji je također imao problema s vidom, ali u manjoj mjeri. Prije dvije godine sam osjetio određene promjene i krenuo sam na preglede, da bi u jednom trenutku došao u fazu terapije kada mi je bio nužan operativni zahvat. U listopadu prošle godine to je u tuzlanskoj bolnici odrađeno na lijevom oku, a 21. lipnja ove godine u Sarajevu mi je operirano i desno oko. Poznati liječnici dr. Nikica Gabrić i dr. Ratomir Lazić su napravili što su mogli i morat ćemo pričekati neko vrijeme kako bi se pokazalo u kojem smjeru ide taj oporavak, odnosno čišćenje oka”, kaže popularni Baka ili Bešir kako smo ga zvali u vrijeme kada je kroz cijelo jedno desetljeće nosio dres našeg kluba.

Kaže da mu je vid na lijevom oku trenutno sužen na nekih 15 posto, a što se tiče desnoga nada se kako će nakon nekoliko mjeseci situacija biti takva da mu se vidno polje vrati na 50-60 posto.

“Slika mi je sada blijeda i maglovita, smeta mi svjetlost i svaka promjena koju i vrijeme sa sobom donosi. Idem na terapije svaka 3-4 dana iz Orašja u Sarajevo i nadam se da bi se sve to moglo poboljšati. Mogu se kretati, no teško mi je prepoznati ljude koji mi se obraćaju čak i iz neposredne blizine, dakako i gledati TV jer sve su to naprezanja. Nekada bude bolje i bistrije, a već sutradan mi se sve zamuti. Nije isključena ni opcija transplatacije rožnjače, no ipak vjerujem kako ću uz terapije doći do tih nekih 50-60 posto vidljivosti na desnom oku što bi me naravno zadovoljilo u ovakvim okolnostima”, dodaje Beširević.

Bakir je, inače, dobro raspoložen, uvijek je spreman našaliti se i u trenucima kada mu zasigurno nije lako, ali je uvijek bio i ostao optimist. Nije propustio priliku zahvaliti svima koji mu se javljaju, pozdraviti svoje prijatelje u klubu i gradu na Dravi kao i sve navijače Osijeka koji su voljni i sasvim konkretno djelovati u smislu pomoći Bešireviću kroz određene humanitarne akcije, ako bi situacija zahtijevala neke nove operacije ili pak spomenutu transplataciju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest