sjenčica

Otvoren prvi obnovljen vrtić u Osijeku, uskoro još četiri nova

Grad Osijek

"Vrtić će, kao što smo i planirali, biti otvoren do početka nove pedagoške godine i polazit će ga 198 djece. U vrtiću je zaposleno i šest novih odgojiteljica. To je jedan od pet vrtića koje gradimo, a svih pet idu planiranom dinamikom. Sveukupna vrijednost vrtića je 6,9 milijuna eura, od čega su čak 4,2 milijuna eura bespovratna sredstva iz NPOO-a", rekao je gradonačelnik Radić

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u petak je obišao završene radove na dogradnji Dječjeg vrtića Sjenčica, jednog od pet osječkih vrtića sufinanciranih sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Kako je izvijestio, radovi na vrtiću Sjenčica vrijedni su 1,2 milijuna eura, započeli su u srpnju prošle godine, a uz dogradnju obuhvatili su i potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu unutarnje stolarije i podova te ličilačke radove.  Nabavljen je i novi namještaj, kao i didaktička oprema.

“Vrtić će, kao što smo i planirali, biti otvoren do početka nove pedagoške godine i polazit će ga 198 djece. U vrtiću je zaposleno i šest novih odgojiteljica. To je jedan od pet vrtića koje gradimo, a svih pet idu planiranom dinamikom. Sveukupna vrijednost vrtića je 6,9 milijuna eura, od čega su čak 4,2 milijuna eura bespovratna sredstva iz NPOO-a”, rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je i kako je u tijeku javna nabava za nova igrala u ovom vrtiću te da će u narednim danima javnosti biti predstavljeni vrtići čiji je završetak planiran do početka pedagoške godine.

Grad Osijek
Grad Osijek

“Govorimo o dječjem vrtiću Latica na Vijencu Augusta Cesarca, vrtiću Vijenac lipa u Cvjetnom naselju i o vrtiću Tenja koji je završen i prije roka i koji ćemo također otvoriti 2. rujna. Dječji vrtić na Uskim njivama u Kutinskoj ulici također ide planiranom dinamikom, a bit će gotov do kraja ove godine – izvijestio je gradonačelnik.

Napomenuo je i kako su u Osijeku u posljednjih 30 godina izgrađena dva vrtića, a u mandatu ove gradske uprave bit će izgrađeno više od pet vrtića te će u energetsku obnovu vrijednu 2,5 milijuna eura ići i vrtić Mačkamama.

“S izgradnjom ovih pet vrtića dobit ćemo 400 novih upisnih mjesta. Proširujemo vrtićke kapacitete, zapošljavamo nove odgojiteljice, a uskoro ćemo predstaviti još lijepih vijesti”, kazao je gradonačelnik Radić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević zahvalila je gradonačelniku na prepoznavanju potrebe za izgradnjom novih vrtića, ali i za ulaganjem u postojeće.

“Ovaj vrtić na Sjenjaku pravi je primjer toga, gdje su tri prekrasne nove sobe dnevnog boravka i u potpunosti preuređeni postojeći dio, tako da to sve zajedno čini jedinstvenu cjelinu koja će dodatno biti zaokružena završetkom potpune renovacije igrališta”; istaknula je Mihaljević.

“Osim tri skupine novoupisane djece, mislim da se povratku u obnovljeni vrtić posebno raduju naša djeca koja su ranije bila upisana u Sjenčicu, ali su cijelu pedagošku godinu zbog radova bila izmještena u druge podcentre. S njima podjednako uzbuđenje dijele i naše odgojiteljice. Dječji vrtić Osijek ima zaposlen isključivo stručan kadar, čime se izuzetno ponosimo”, zaključila je Mihaljević.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest