u tvrđi

Zemlja bez granica dovodi brojna popularna imena

PR

Zemlja bez granica vraća se na lokaciju na kojoj je sve i počelo - u Tvrđu

Najveći obiteljski festival u kontinentalnoj hrvatskoj, ove godine obilježava svoju dvadesetu obljetnicu! Krajem kolovoza u Osijek nam ponovno dolazi Zemlja bez granica i dovodi puno popularnih imena: JELUSICK, VEJA, Ivica Kostelić, Krešimir Sučević Međeral, Krešimir Sušak, Mario Lipovšek Battifiaca i mnogi drugi.

Najorginilaniji festival za sve generacije, već dvadesetu godinu za redom briše granice, potiče maštu i stvara nezaboravne uspomene.

U pet dana, zabavljat će nas mnoštvo poznatih lica u večernjim terminima, a uz food corner i In da Sofu, nitko neće ostati gladan ni žedan! Radionice i večernji programi besplatni su za sve građanke i građane zahvaljujući potpori Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i TZ Osijek.

Festival će se održati od 26.do 30. kolovoza na lokaciji na kojoj je prije 20. godina sve i počelo – u Tvrđi! Radionice za djecu održavat će se u više zgrada (Dom tehnike- Zajednica tehničke kulture OBŽ, Music Art Inkubator, Ekonomska škola mala zgrada, Galerija Waldinger, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku zgrada rektorata, HDLU- galerija Kazamat, Livada kod vodenih vrata, Stara Pekara, Isusovačka Klasična gimnazija). Večernji program održavat će se u dvorištu HDLU-a u Kazamatu gdje će biti smješteni i Yes Rebel Bites, Novi Saloon i In Da Sofa.

Ponedjeljak, prvi dan festivala otvaraju Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca sa svojom poznatom hit komedijom Casabianca s početkom u 19:00 sati, a nakon njih na pozornicu u 21:00 sat dolazi etno skupina Veja iz Pazina koja donosi inovatinu fuziju etno i moderne glazbe.

Drugi dan očekuje nas Sportska parlaonica (19:30 sati) u kojoj sudjeluju Ivica Kostelić, Mihovil Španja, Uršula Tolj i Mirna Rajle Brođanac.

Treći dan, festival ugošćuje poznatog youtubera Malajskog Tapira, tik tok konzultanta Daria Marčaca i radijsku voditeljicu Ivanu Mišerić.

Četvrti dan mozgat ćemo na eventu Mudrovanje i znanstveno prigovaranje u kojem će se suprotstaviti činjenično znanje s nadrealnim u okršaju Krešimira Sučevića Međerala i Krešimira Mišaka.

Zadnji dan festivala, Vodena vrata postat će ulaz u čarobni svijet Zemlje bez granica gdje će sva djeca koja su sudjelovala na radionicama prezentirati svoje kreacije koje su izrađivali tijekom tjedna. Atmosferu će zagrijavati Hornbox, jazz sastav iz Berna(CH) smješten uz In da Sofu u dvorištu HDLU-a. U 20:00 sati na pozornicu dolazi alternativni rock bend iz Valpova- Gradske Bitange, a za kraj večeri zapalit će nas najpoznatiji metal sastav iz Zagreba JELUSICK.

Prijave za radionice vrše se putem www.zemljabezgranica.com ili telefonom na 272 818 u radnom vremenu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest