poziv na utakmicu

Kohorta: Foliranti nestaju, samo vjerni ostaju!

Davor Javorović/PIXSELL

"Mnogo puta je klub bio na dnu pa smo ga mi navijači dizali, sada je opet red na nama. Moramo mu dati podršku! Podršku zaslužuju igrači, a oni koji su odgovorni za ovakvu situaciju u klubu kad tad će odgovarati. Mi, ime i boje kluba su za vječnost, a svi su oni prolazni!"

Uoči nedjeljne utakmice protiv Rijeke i u svezi svih događanja i negativne atmosfere koja se okupila oko osječkog prvoligaša, oglasila su se i najvjerniji navijači. Priopćenje Kohorte prenosimo u cijelosti:

“Užasno teško je pratiti što se sve događa u i oko kluba proteklih par tjedana. Loši rezultati, ispadanja iz Europe, totalna rasprodaja igrača… Raspad sistema.

Već dugo govorimo o nesposobnosti uprave, pokušavamo klub izvesti na pravi put. Ogromna odgovornost je kako na upravi, tako i na sportskom direktoru. Ovakve situacije se ne smiju događati jednom profesionalnom nogometnom klubu.

Jedna stvar je sigurna, igrači su najmanje krivi za ovakva događanja u klubu. Dečki na terenu se bore i zaista daju sve od sebe, ali ne ide….

U ovakvoj očajnoj atmosferi u nedjelju dočekujemo Rijeku. Svima kojima je stalo do kluba, svakom iskrenom navijaču Osijeka je obveza pratiti svoj klub i u dobru i u zlu! Sada smo u onim teškim trenutcima kada moramo biti najviše uz svoj klub. Situacija zaista nije dobra, podsjeća nas i na one najgore dane kluba. Bili smo s klubom kada je bilo najgore i moramo biti opet jer tko će drugi ako nećemo mi?

Vrijeme je da zbijemo redove sada kad je najteže! Najlakše je pljuvati po svemu u komentarima na facebooku, raznim forumima itd. Pričati nebuloze i širiti laži…. Kako kaže stih jedne od naših pjesama “foliranti nestaju, samo vjerni ostaju Osječe moj jedini” tako će se i pokazati u nedjelju.

25.kolovoz, 20:45 – 23:00
Mjesto: Opus Arena, Osijek

NK Osijek – HNK Rijeka

Osječani, Slavonci i Baranjci, lege i legice, stari i mladi, nema predaje, borit ćemo se za naš Osijek do kraja! Nisu rezultati to što nas veže uz njega, pozadina je puno dublja. Sjetimo se svih gostovanja što smo prošli zajedno, svih podijeljenih sendviča, svih potrošenih sati i sati radeći koreografije, poruke, grafite, svih dobivenih i danih batina koje smo prošli s Osijekom, svake isplakane suze i erupcije oduševljenja ostavljenih na Gradskom vrtu….. To je ono što nas sve treba spajati i to je ono za što svaki iskreni i pravi navijač živi.

Mnogo puta je klub bio na dnu pa smo ga mi navijači dizali, sada je opet red na nama. Moramo mu dati podršku! Podršku zaslužuju igrači, a oni koji su odgovorni za ovakvu situaciju u klubu kad tad će odgovarati. Mi, ime i boje kluba su za vječnost, a svi su oni prolazni!

Svi na Pampas, svi na južnu tribinu u kop, naoštriti glasnice i dati sve od sebe!

OSIJEK-RIJEKA, NEDJELJA 20:45!

PREDUGO MI SMO TU, DOLJE NA SAMOM DNU. ZNAŠ DOBRO DA NE PRIPADAŠ TU!….”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest