skriveni biser

Plaža u Dražu kao mali Maldivi usred Baranje

Općina Draž

Brojna su kupališta u Slavoniji i Baranji, ali neka od njih uistinu su posebna

Baranjsko mjesto Draž na području svoje općine krije jedan uistinu pravi biser – plažu Draž.

Ukoliko niste ljubitelj velikih gužvi na nekim od bazena u Baranji ili na osječkoj Kopiki, onda su upravo ovakve lokacije pravi izbor za vas.

“U Draž odemo vikendom. Klinci vole pjesak, a tu gotovo pa nema nikakve opasnosti za njih kao što je to primjerice u Osijeku na Dravi”, govori nam Osječanka Mirela koja obožava odlaziti na ovaj dunavski rukavac.

Posebno obilježje ove plaže zasigurno je drveni mostić koji se može pronaći na brojnim fotografijama na društvenim mrežama i to u svako doba godine, a tu je i svojevrsna skakaonica za one nešto odvažnije. Oni najmlađi pak kako smo već rekli, uživaju u dravskom pijesku i toboganu usred rukavca. Oni koji požele osvježenje, mogu to pronaći u jednom ugostiteljskom objektu na samoj plaži.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SiB.hr (@sib.hr)

Općina Draž u proteklom razdoblju značajno ulaže u turizam na području svoje općine pa je tako nedavno otvoren vidikovac s kojeg se pogled pruža na velik dio Baranje, Mađarsku i Srbiju, a do njega vodi uređena cesta. U planu su i neki novi projekti poput primjerice zip line od spomenika u Batini do središta mjesta, ali njih trenutno spriječavaju administrativni problemi koje Općina pokušava riješiti.

Svakako preporučujemo odlazak na ovu plažu za koju neki kažu kako su to baranjski Maldivi s velikim potencijalom za razvoj. Nažalost, promocija ovog bisera na društvenim mrežama je vrlo loša pa gotovo ne postoje zapisi o trenutnom stanju plaže.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest