novi neuspjeh

Osijek ispao iz Europe nakon izvođenja penala: Nisu ih zabili čak 4 od 5

SiB.hr

Vodili su Bijelo-plavi dva puta, imali 2-1 u 90. minuti, ali opet su primili gol u samoj završnici i na kraju ispali nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca

Nogometaši Osijeka ostali su bez play-offa Konferencijske lige nakon što su kod azerbajdžanske Zire izgubili s 4-3 nakon jedanaesteraca (2-2 iz regularnog dijela). Vodio je Osijek u dva navrata, u 37. minuti zabio je Jugović, a tu prednost u 55. minuti anulirao Aliyev (11m), a zatim je Matkovićev pogodak u 81. minuti poništio Volkovi u 90. minuti prekrasnim škaricama.

U raspucavanju s bijele točke obje momčadi imale su problema s realizacijom, osječki nogometaši zabili su tek jednom (Nejašmić), a igrači Zire precizni su bili tek dvaput s bijele točke što im je bilo dovoljno za pobjedu.

Jedanaesterci su krenuli zaista dramatično – prvo je Pušiću obranio Silva, a onda je Čavlina zaustavio udarac Aliyeva. Nakon uspješne druge serije s obje strane, Ademi je u trećoj promašio za Osijek, a onda je Čavlina zaustavio Nuriyeva. U četvrtoj seriji ponovila se situacija kao i u prvoj i trećoj, a nakon što je Mikolčić promašio u petoj seriji Utzig je pogodio i odveo Ziru u play-off gdje ju čeka ciaprska Omonia.

Iza Osijeka tako je još jedna neuspješna eurosezona koja je opet prebrzo završila, a ove godine ždrijeb im je bio nikad lakši. Barem na papiru…

Svakako treba istaknuti i pohvaliti grupu Kohortaša (njih 20) koji su potegnuli više od tri tisuće kilometara u jednom smjeru kako bi bodrili svoj klub na ovom gostovanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest