zira-osijek

Bijelo-plavi danas u Azerbajdžanu love play-off Konferencijske lige gdje ih čeka ciparska Omonia

D.Javorović i B.Jakšić/PIXSELL

Svi su u osječkom taboru potencirali značaj ovoga susreta, što mladoj momčad ne bi smjelo biti opterećenje nego isključivo poticaj da se na terenu ostavi i posljednji atom snage, dakako i uz kvalitetnu prezentaciju koja je nužna za dobar rezultat

Nogometaši Osijeka danas u 18:30 sati u azerbajdžanskoj Baki igraju uzvratnu utakmicu 3. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige, protiv domaće Zire. Podsjećamo da je prošloga tjedna na Opus Areni bilo neriješeno 1:1, tako da nitko nije ostvario rezultatsku prednost.

Bijelo-plavi su bili bliže pobjedi, no uslijed primljenog pogotka u završnim sekundama, sada će posao na Dalga Areni biti sigurno i nešto teži. No, Osječani i nakon Bakua žele ostati u Europi i sve će učiniti da tako i bude.

“Da, to je naš cilj. Imali smo u Osijeku vrlo dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi i to pokazuje da odličan nastup protiv njih u te 93 minute ponekad nije dovoljan za pobjedu. No, to nam ipak daje samopouzdanje, ali nam u isto vrijeme pokazuje vrijednost protivnika. Ipak su oni iskoristili našu jedinu pogrešku i tako je završilo neriješeno iako smo zaslužili pobijediti. Činjenica da će oni sada biti domaćini nam govori da će svakako biti teško. Mislim da nam je momčad dobro pripremljena, imat ćemo dovoljno energije i entuzijazma za odigrati dobru utakmicu”, poručio je osječki trener Federico Coppitelli.

Svi su u osječkom taboru potencirali značaj ovoga susreta, što mladoj momčad ne bi smjelo biti opterećenje nego isključivo poticaj da se na terenu ostavi i posljednji atom snage, dakako i uz kvalitetnu prezentaciju koja je nužna za dobar rezultat. Određeni kadrovski problemi su, istina, prisutni, no bilo ih je i ranije pa se baš u takvim okolnostima znalo događati da dečki najbolje reagiraju.

Ukoliko Bijelo-plavi prođu Ziru u play-offu ih čeka ciparska Omonia koju vodi bivši trener Gorice i Hajduka Valdas Dambrauskas. Omonia je prošle sezone bila treća u državnom prvenstvo iza osvajača titule Apoela i AEK-a iz Larnace sa samo četiri boda manje od spomenutog dvojca na vrhu.

Večerašnju utakmici Osijeka i Zire možete pratiti na kanalu MaxSport 1.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest