Otkrivanje prošlosti: Nova ‘storytelling’ tura ”Gospe od zanata”

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Pon
19
19. kolovoza
20:30
Osijek
Tvrđa
Osijek
događaj je prošao

Svaki korak bit će prožet atmosferom prošlih stoljeća, dok vas pripovijedanje vodi kroz tajne i fascinantne priče žena koje su svojim radom obilježile povijest

Loading Događaji

Jeste li ikada poželjeli osjetiti duh prošlih vremena te uroniti u priče koje su oblikovale sudbine i mjesta oko nas? Upravo to vam pruža nova storytelling tura “Gospe od zanata” koja će premijerno biti izvedena 19. kolovoza u 20,30 sati. Ova jedinstvena tura, inspirirana motivima iz knjige “Priče o kugi i vještici Agati” autorice Erike Žilić Vincetić, vraća nas u osječku Tvrđu u 18. stoljeće, točnije u vrijeme kuge i doba kada su žene-obrtnice bile nevidljivi stupovi zajednice.

Krećući se od Vodenih vrata kroz povijesnu Tvrđu, ova tura nije samo obična šetnja kroz prošlost. To je putovanje kroz vrijeme, gdje vas magija pripovijedanja vodi do mjesta gdje su ove žene stvarale, radile i živjele svoje svakodnevne živote. Što su sve radile i kako su uspjele opstati, saznat ćete kroz priče koje će vas ostaviti bez daha.

Vaše putovanje obasjat će fenjeri udruge Svjetlost Fenjera koji će dodati poseban sjaj i autentičnost ovom iskustvu. Svaki korak bit će prožet atmosferom prošlih stoljeća, dok vas pripovijedanje vodi kroz tajne i fascinantne priče žena koje su svojim radom obilježile povijest.

Nemojte propustiti priliku da postanete dio ovog magičnog putovanja. Prijavite se ovdje i osigurajte svoje mjesto na turi. Kotizacija iznosi samo pet eura po osobi, dok je za djecu i umirovljenike cijena snižena na tri eura. Plaćanje možete izvršiti unaprijed ili na licu mjesta.

Tura “Gospe od zanata” nastala je u sklopu programa “Sjaj baštine kroz sjaj fenjera”, a sufinancirana je sredstvima proračuna Osječko-baranjske županije. Doživite povijest na način na koji još niste imali priliku – kroz oči i priče žena koje su stvarale svijet u kojemu danas živimo. Pridružite nam se i dopustite da vas povijest iznenadi!

Povezani sadržaj
Preporučeno