12. do 18. kolovoza

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Novogradiško ljeto, Bloger Krule, Aca Lukas, Pannonian Rock Festival…

PIXSELL/Adverta

Ovoga tjedna uživajte u nekim od najpoznatijih i nadasve besplatnih ljetnih manifestacija Slavonije i Baranje

U trećem tjednu kolovoza povećan je obim manifestacija koje se održavaju diljem Slavonije i Baranje. Neke su od njih tradicionalne te vjerujemo u to da će, kako svake, tako i ove godine, zabilježiti veliki broj posjetitelja, dok su neke među njima nešto manje poznate, ali i dalje važne za kulturni razvoj našega podneblja.

Tako će se, prije svega, od srijede do 14. rujna upriličiti niz radionica za djecu školskog uzrasta u okviru Obiteljskog centra Područne službe OBŽ-a pod krovnim nazivom ”Upoznajmo osjećaje”. Ove će srijede biti riječ o radionici ”Dvogled za gledanje unutra” na kojoj će se istražiti osjećaji kroz kreativne aktivnosti za djecu u dobi od šest do deset godina.

Broj je mjesta na radionici ograničen, pa se prijavite što prije na njih putem e-mail adrese na poveznici ispod.

Istoga će dana u Arheološkom muzeju Osijek započeti i serija kiparskih radionica u trajanju do 4. rujna. Ovaj program nudi jedinstvenu priliku polaznicima, od najmlađih do odraslih, za upoznavanje s kiparstvom uz stručno vodstvo, a odrasli će pritom uživati i u degustaciji vina. Djeca će pak kroz zabavne i edukativne aktivnosti otkriti svijet umjetnosti i kreativnosti.

Cijena je radionica četiri eura, a prva će se među njima za odrasle održati u srijedu od 19 do 20,30 sati. Radionica za djecu zakazana za sljedeću srijedu već je popunjena, što svjedoči o njihovoj popularnosti i atraktivnosti.

14.kolovoz, 19:00 – 4.rujan, 20:30
Mjesto: Osijek

Sudjelujte na kiparskim radionicama u Arheološkom muzeju Osijek

Popularni srpski pop-folk pjevač, glazbenik i miljenik publike Aca Lukas održat će svoj veliki koncert na Stadionu Vetovo također u srijedu s početkom u 22 sata. Predgrupa će mu biti Legatto Band, dok će se after party upriličiti u šatoru, uz glazbeni program Stele Rade i Pop Tamburaša Paora.

Ulaznice su u pretprodaji 15, a na dan koncerta 20 eura te ih je moguće nabaviti na poveznici.

Četvrtak je rezerviran za blagdan Velike Gospe koji se tradicionalno obilježava prigodnim programom u Aljmašu. Mnogi hodočasnici toga dana dolaze na navedeno svetište iz različitih krajeva Lijepe Naše kako bi sudjelovali u svečanoj misi i ostalim duhovnim obredima posvećenima Gospi.

Program će započeti već u srijedu u 17,30 sati pobožnošću križnoga puta na aljmaškoj Kalvariji, iza čega će uslijediti sveta misa u 19 sati, euharistijsko klanjanje s molitvom za ozdravljenje i oslobođenje u 20 sati, procesija sa svijećama do kapelice Gospe pod Lipom u 21 sat te sveta misa za mlade uz svjedočanstva, pjesmu i slavljenje u 22 sata. Na samu svetkovinu Velike Gospe mise će se s različitim nakanama upriličiti u šest, osam, deset, 12, 16 i 18 sati.

Od četvrtka do subote trajat će i Pannonian Rock Festival koji se prošle godine održao u Rajevom Selu, dok se ove sezone seli u grad na Dravi, točnije na Katakombe. Osim bolje prometne povezanosti i lakšeg pronalaska smještaja, najveći grad istočne Hrvatske ponudit će i neusporedivo više sadržaja za posjetitelje festivala.

Kao i do sada, bit će im omogućeno kampiranje i parking u neposrednoj blizini festivalskog prostora. Pješčana plaža na obali rijeke Drave – Copacabana zajedno s tuševima i toaletima nalazi se u neposrednoj blizini koncertnog prostora, kao i bazeni. No, to nije sve – u tri će dana trajanja manifestacije nastupiti preko 20 izvođača, uz još nekoliko koji će biti naknadno najavljeni. Ulaznice potražite ovdje.

15.kolovoz, 19:00 – 17.kolovoz, 00:00
Mjesto: Osijek

Osijek: Pannonian Rock Festival 2024.

Tijekom vikenda, odnosno od četvrtka do nedjelje očekuje nas i 28. Novogradiško glazbeno ljeto, najveća domaća open air manifestacija koja će tradicionalno okupiti veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i renomirana glazbena imena kao što su Grše, Vatra, Saša Matić, Valentino, Jelena Rozga, Jole, Gazde i brojna druga.

Zadovoljstvu posjetitelja zasigurno će doprinijeti i bogati popratni sadržaji poput teniskog i košarkaškog turnira te gastronomske ponude koja će uključiti i različita craft piva. Da bi stvar bila još bolja, ulaz je na sve manifestacije i koncerte potpuno besplatan.

U subotu će s početkom u 20 sati u Marincima nastupiti legendarni Bloger Krule, neustrašivi istraživač svakodnevnih besmislica, majstor humora i virtuoz zabave. Njegov je pristup životu jedinstven, a njegova sposobnost da pronađe smijeh u svakodnevnim situacijama nema premca.

Podsjetimo, Bloger Krule nekoliko je puta nastupio i u Osijeku, i to na lokacijama poput Barcelona puba i Hangara Aerodrom. Ovime će nastupom još jedanput, vjerujemo, osvojiti srca slavonske publike. Njegov je nastup, stoga, prilika koju ne smijete propustiti.

17.kolovoz, 20:00
Mjesto: Kopićland Marinci

Bloger Krule dolazi u Kopićland

U tijeku je i 24. Osječko ljeto kulture koje ovoga tjedna u gradu na Dravi nudi projekciju francuskog filma ”Jadnici” u četvrtak u 20 sati na krovnoj terasi KC-a, live svirku, razgovor i filmsku projekciju ”Indust-bag” u petak u isto vrijeme i na istom mjestu te koncert Kat Eaton u subotu u isto vrijeme i na istom mjestu.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na redakcija@sib.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest