derbi kola

Bijelo-plavi večeras na Pampasu dočekuju Dinamo, ulaznica još ima u prodaji

Borna Jakšić/PIXSELL

Pred novinarima su u najavi nedjeljnog derbija bili trener Coppitelli i zanimljivo vratar Malenica

Nogometaši Osijeka večeras na svom stadionu dočekuju zagrebački Dinamo u derbiju drugog kola SuperSport HNL-a. Utakmica počinje u 21 sat, ulaznica još ima i moguće ih je kupiti isključivo na Ticket pointu stadiona od 15 sati. No ulaznice mogu kupiti samo članovi kluba ili oni koji imaju kupljenu ulaznicu za barem jednu od tri prethodne službene utakmice u dosadašnjem dijelu sezone (Levadia, Šibenik ili Zira).

Pred novinarima su u najavi nedjeljnog derbija bili trener Coppitelli i zanimljivo vratar Malenica.

Trener je prvo odgovorio na pitanje o Ramonu Mierezu koji mu više nije na raspolaganju, potom i o tomu hoće li se uskoro proširiti konkurencija u momčadi, dolaskom nekih novih igrača.

“Za Ramona smo informaciju dobili na dan utakmice sa Zirom i to se odvilo vrlo brzo. Jasno je da njegovim odlaskom moramo naći zamjenu, naravno da sam u svakodnevnoj komunikaciji sa sportskim direktorom i kada je o tomu riječ. Tržište će još dosta vremena biti otvoreno i razgovaramo o mogućim rješenjima. Za sada još nemam indikacija tko bi nam mogao doći, međutim, nama je bitno da su igrači koji su ovdje maksimalno predani za igru i treninge. To hoće li još netko od njih dobiti nekakvu ponudu, osobno ne mogu znati”, rekao je Coppitelli.

U ovakvom ritmu utakmica logično je da se nastoje što bolje i racionalnije rasporediti snage, posebice jer Osijek ima i ozlijeđenih igrača.

“Probat ćemo iskoristiti ono što imamo na najbolji mogući način, jasno je da ćemo najvjerojatnije morati napraviti poneku zamjenu. Nalazimo se u tranzicijskom trenutku što se tiče sastava, no sigurno ćemo svi u klubu uložiti zajednički napor da nam prezentacije budu što bolje. Htio bih reći da dečki rade odlično, a pogreške su posljedice i određenog sazrijevanja. Pokušat ćemo da taj process bude što kraći. Ne znamo još koliko je ozbiljna Styopina ozljeda. Mogući odlazak Duartea? Iz resursa kojega imamo, bilo je logično da zamijeni ozlijeđenog suigrača na poziciji centralnog igrača koja je u našoj igri vrlo važna u integraciji s cijelom ekipom. Inače, ne mogu znati nečije mentalno stanje i što će neki igrač odlučiti na svom putu”, kazao je Cippitelli te nastavio o Dinamu.

“Što se tiče Dinama, mislim da sam u pravu ako kažem da nam je protivnik najjača momčad u Ligi koji je trenutno na vrlo visokoj razini. Imajući u vidu ono što smo pokazali do sada, uvijek gledam je li čaša polupuna ili poluprazna i mogu reći da je za mene – polupuna. Zadovoljan sam našim prezentacijama na terenu, no svakako težimo boljem iz utakmice u utakmicu”, zaključio je Coppitelli.

Vratar Marko Malenica, koji je od ove sezone drugi golman, je ukratko prokomentirao peh iz prošle utakmice i potom najavio ogled s Modrima, vjerujući u pozitivan ishod predstojećeg derbija.

“Sigurno nas je uzdrmao taj pogodak u sudačkoj nadoknadi. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i ta je jedna individualna pogreška rezultirala jedanaestercem i primljenim golom. No, imamo ispred sebe još uzvratni susret u kojem možemo izboriti prolaz. Fazu obrane igramo na visokoj razini, ne dopuštamo protivniku da nam stvori neke šanse, ali primamo golove iz pogrešaka koje skupo plaćamo. To se ne bi smjelo ponoviti protiv Dinama i morat ćemo biti na našem maksimumu da bismo ostvarili pozitivan rezultat”, ističe Malenica.

Standings provided by Sofascore

Dinamo je odigrao samo jednu natjecateljsku utakmicu ove sezone, za razliku od Osijekove četiri. Čija je to prednost?

“Nismo umorni, tek je početak sezone. Uz dobru atmosferu i naše navijače do sada smo protiv njih uvijek odigrali dobro, ali smo padali u samoj završnici. Treba ponoviti dobru igru, smanjiti pogreške i pokušati pobijediti. Prošle je sezone bilo frustrirajuće u zadnjim sekundama primiti golove iako smo igrali jako dobro. Sada opet imamo priliku za osvajanje bodova i sigurno ćemo dati sve od sebe da tako i bude”, poručio je Marko.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest