nove mjere

NK Osijek ima nova pravila, svima koji dolaze na stadion provjerava se osobna iskaznica

SiB.hr

Nove mjere vrijede od početka ove sezone i ne treba sumnjati kako će ih klub striktno provoditi i na derbiju protiv Dinama

Nogometni klub Osijek odlučio je postaviti nove standarde na najljepšem i najmodernijem stadionu u Hrvatskoj pa se tako uvodi i potpuno nova kultura posjete stadionima.

Navijači su nerijetko navikli na stadion doći “5 do 12” što više nije opcija jer je ulazak na sami stadion pod posebnom prismotrom i pod mjerama kakve do sad nisu bile uobičajene. Vidjelo se po redovima za ulazak na istočnu tribinu već protiv Šibenika i Zire, a zasigurno će tako, pa i u većoj mjeri, biti u nedjelju protiv Dinama.

Već sama objava kako nema online prodaje ulaznica i kako će ulaznice moći kupiti samo članovi NK Osijeka i oni koji su bili na barem jednoj utakmici ove sezone (Levadia, Šibenik, Zira, op.a.). Također, kupovina ulaznice moguća je isključivo na blagajni stadiona.

No, ono što je još zanimljivije jest sama procedura ulaska na stadion. Tako je NK Osijek odlučio kako na stadion neće ući nitko kome se ime na ulaznici ne poklapa s imenom na osobnoj iskaznici. Tu mjeru redari su provodili prilično revno na prve tri utakmice pa ne treba sumnjati kako će tako biti i na nedjeljnom derbiju protiv Dinama kad će velik broj navijača plavih pokušati “probiti” se na stadion.

Podsjetimo, na stadionu NK Osijeka vrijedi pravilo “No away colours” i s gostujućim obilježjima moguć je boravak samo na tribini predviđenoj za gostujuće navijače dok redari na ostalim tribinama imaju pravo onemogućiti ulazak svima koji se navedenog ne pridržavaju.

U proteklim derbijima vidjeli smo prilično striktno provođenje te politike, a uz nove mjere kontrole osobnih iskaznica jasna je namjera kluba da se točno zna tko boravi na stadionu i pod kojim pravilima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest