savjesni i nesavjesni građani

Na čak tri lokacije u okolici Osijeka pronađeno oružje

PU osječko-baranjska

Policija je izuzela oružje na sve tri lokacije i podsjetila kako akcija dragovoljne predaje oružja i dalje traje

Zaostalo oružje iz rata i dalje prijeti. Nakon što je jučer jedna osoba pronašla bombe u svom domu u Baranji, policija je danas izvijestila o čak tri slučaja pronalaska oružja od čega jedno posjedovanje bilo ilegalno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Donji Miholjac utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 75-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostora kod 75-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca, kojom prilikom su pronađene i uz potvrdu oduzete tri puške, okvir za automatsku pušku i više komada streljiva. Protiv počinitelja policija će podnijeti prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjesni građani

Šezdesetsedmogodišnjak jučer je oko 8 sati na lijevoj obali Drave, u Tvrđavici pronašao dvije trenutne tromblonske mine M62 i kumulativnu tromblonsku minu M61, a koju je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Također, u Antunovcu je jučer u jutarnjim satima 66-godišnjak prilikom čišćenja kuće pronašao dva eksplozivna streljiva kalibra 20mm, pet vježbovnih upaljača za ručnu bombu M50R i više od 400 komada streljiva raznog kalibra koje je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Policija podsjeća kako je dragovoljna predaja oružja i dalje moguća uz poziv na broj 112 nakon čega će policijski službenici doći na lokaciju i izuzeti oružje na siguran način bez posljedica za osobu koja je oružje posjedovala.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest