suradnja s ELPROS

Jabil zapošljava i nudi prekvalifikaciju

PR

Novi pogon tvrtke Jabil i ELPROS-ov obrazovni program pružaju cijeli niz novih mogućnosti

Industrijski sektor Grada Osijeka uskoro će doživjeti potpunu transformaciju zahvaljujući izgradnji inovativnog pogona tvrtke Jabil, globalnog pružatelja proizvodnih rješenja. Suvremeni Jabilov centar izvrsnosti za proizvodnju površine oko 48.000 četvornih metara gradi se u Poduzetničkoj zoni Nemetin, i moći će se pohvaliti ne samo naprednom infrastrukturom, već i izvanrednim prilikama za karijerni napredak i osobni rast te razvoj svojih budućih zaposlenika.

Uz navedeno, Elektrotehnička i prometna škola Osijek (ELPROS) pokrenula je inovativni program strukovnog obrazovanja s ciljem osposobljavanja stanovništva za rad u industriji proizvodnje i automatizacije elektroničkih rješenja i sustava. Ta je inicijativa dio ELPROS-ove misije usmjerene na promicanje suradnje između obrazovnog sektora i industrije, kao i na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i podučavanja učenika i odraslih praktičnim vještinama.

Novi obrazovni program pod nazivom Učinkovita proizvodnja elektronike kurikulum je posebno osmišljen kako bi se zadovoljila potražnja na lokalnom i regionalnom tržištu rada. Traje ukupno 250 školskih sati, a uključuje vođeni proces učenja i podučavanja, učenje temeljeno na radu i samostalne aktivnosti polaznika. Program kreće sredinom kolovoza, a završava u listopadu. Zahvaljujući državnim potporama za pohađanje programa mogu se prijaviti i nezaposlene osobe, i pritom neće izgubiti pravo na novčanu naknadu, a tijekom obrazovanja bit će im plaćeni i troškovi prehrane i prijevoza.

Ravnatelj ELPROS-a Antun Kovačić istaknuo je značaj spomenutog programa. „Budući da naša škola prati trendove i potražnju na tržištu rada, naš je zadatak reagirati i pružiti programe koji će zainteresiranim osobama omogućiti natjecanje na tržištu“, rekao je Kovačić i dodao sljedeće: „Pozivamo sve da posjete našu web stranicu i pronađu odgovarajući obrazovni program koji će im pružiti nova znanja i vještine.“

Jabilova voditeljica Službe za ljudske resurse u Osijeku Sanja Bavrka smatra da je riječ o izvrsnoj prilici za buduće operatore u Jabilu.

„Iznimno smo sretni da je osječka Elektrotehnička i prometna škola pokrenula ovaj program, a cijenimo i podršku hrvatske Vlade programu kroz državne potpore jer će to znatno unaprijediti vještine svih onih koji žele raditi u osječkoj elektroindustriji. Radujemo se zapošljavanju onih koji završe strukovno osposobljavanje i njihovom daljnjem napretku u našem suvremenom pogonu.“

Dejana Radovanović tvrtki Jabil se pridružila u svibnju ove godine na poziciji operatora. Ta dvadesetpetogodišnjakinja iz naselja Trpinja u blizini Vukovara prije toga je radila kao administratorica u autoškoli, dostavljačica i, naposljetku, kao radnica u jednoj tvornici cipela.

„Rad u Jabilu zainteresirao me zbog njegove reputacije na polju inoviranja“, objasnila je Radovanović. „Tvrtku Jabil odlikuju novi načini rada i potpuno drugačiji pristup zaposlenicima od svega što sam do sada iskusila. Tvrtka ulaže u svoje zaposlenike i njihova znanja i vještine, te im pomaže da rastu i razvijaju se.“
„Iako nisam dugo u Jabilu“, dodala je Radovanović, „mogu reći da sam vrlo zadovoljna. Vidim se u tvrtki i u budućnosti. Želim napredovati, raditi na sebi i razvijati se zajedno s tvrtkom. Svima onima koji žele nešto bolje i koji vole isprobavati nove stvari od srca preporučujem Jabil.“

Tvrtka Jabil trenutno traži zaposlenike za niz pozicija, a svi zainteresirani mogu doznati više o svemu na web stranici.

Prijave za pohađanje obrazovnog programa Učinkovita proizvodnja elektronike u ELPROS-u traju do 16. kolovoza 2024. godine. Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem e-poruke na adresu ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest