važan dvoboj

Zira je dvije klase iznad Levadie, ali Osijek mora ići na pobjedu

Davor Javorović/PIXSELL

Trener Osijeka i prvotimac Luka Jelenić na press konferenciji su najavili europski ogled s momčadi iz Azerbajdžana

Na konferenciji za novinare uoči prve utakmice 3. kvalifikacijskog kola Europske lige bili su trener Federico Coppitelli i stoper Luka Jelenić. Šef stručnog stožera se na početku još malo osvrnuo na izgubljenu utakmicu sa Šibenikom, komentirajući i neke pogreške koje su se događale na terenu.

“U prvom kolu smo bili najmlađa momčad u HNL- i jasno je da kada imate tako mlade dečke da oni naprave i poneku pogrešku, to se naprosto događa. Imamo puno talenta, dat ćemo ovim igračima priliku i vidjeti kako će se oni ponašati na terenu. Jasno je da moramo konstruirati momčad na dva načina: prvi je staviti na teren najbolju formaciju, ali i imati okvir igre u kojem će se naš potencijal najbolje iskazati i tu u svakoj novoj utakmici očekujem vidljiva poboljšanja. Kod svih pa tako i kod vratara Čavline koji svakako zaslužuje podršku svih nas”, rekao je Coppitelli.

Trener je ponovio nešto o čemu je pričao i kada je preuzimao kormilo NK Osijek…  

“Imali smo za cilj napraviti grupu mladih igrača koji će tijekom ove sezone biti u stanju funkcionirati što kompetetivnije u svim natjecanjima. Da bismo stigli do željenog rezultata, postoje različiti putevi. Mi smo se odlučili za mlade i talentirane dečke, vjerujem da nam mogu donijeti to da budemo što bliže najvećim rivalima”, dodaje trener.

Čekaju nas dva iznimno dobra protivnika

Bilo je i pitanje o odlascima dvojice mladih igrača, Živkovića Prekodravca koji su skupili svaki po dvadesetak nastupa za prvu momčad.

“Što se tiče Živkovića, on je imao jako lijepu priliku i poziv od jednog talijanskog kluba. Na njegovoj poziciji imamo dosta sličnih igrača s podjednakim talentom kao što su recimo Bukvić i Matković. Prekodravac? On je imao želju igrati i mi smo mu to omogućili u klubu kojega je izabrao”, reći će trener.

U sljedećih nekoliko dana Bijelo-plavi će za protivnike imati itekako ozbiljnije momčadi i u Europi i na domaćoj sceni. Coppitelli o tomu kaže:

“Jasno je da ćemo se ovoga tjedna sučeli s dva vrlo kvalitetna suparnika. Jedan je na razini Lige prvaka, a to je Dinamo, a ovaj drugi je na razini Europske lige, to je Zira. Podsjećam da su oni jedva eliminirani u tom natjecanju od Sheriffa tek u izvođenju jedanaesteraca, nakon dobivenog crvenog kartona. Znači da nas očekuje iznimno teška zadaća. Oni se žele uključiti u borbu za titulu u svom prvenstvu, a dovoljno je pogledati jedan Qarabag i njegove europske rezultate i zaključiti kakva je trenutno azerbajdžanska liga kada govorimo o njihovim najjačim klubovima. No, želimo odigrati najbolje što možemo, to je i logično, ako želimo plasman u sljedeći krug. Bez obzira na naše rezultate protiv Levadije, mislim da je njihova vrijednost bila malo podcijenjena. A Zira je dvije razine više u odnosu na njih, prije svega su tehnički jako kvalitetni i vrlo iskusni”, oprezan je trener.

Guedesova ozljeda uvjetuje ipak dužu stanku

Razmišlja li šef struke Bijelo-plavih da u četvrtak navečer krene s dvojicom centralnih napadača od početka utakmice?

“Razmišljam i o tomu, to je opcija koju uzimamo u razmatranje. Mislim da je svima jasno kako želimo igrati i usaditi to našim igračima. Primjerice, Pušić može igrati i malo naprijed i na sredini terena, Matković može biti puno bliže Mierezu ili Ademiju, tko već bude igrao. Pogotovo u onim utakmicama u kojima ćemo imati više prostora za napadačku igru. Kompozicija momčadi će nam ovisiti i o ozljedama, dvije zamjene smo morali u zadnjih osam dana napraviti upravo zbog toga. Guedesa smo izgubili na jedno duže vrijeme, zamijenit će ga Omerović dok će Nejašmić biti spreman”, reći će trener koji u tom trenu još nije znao kako je Ramon Mierez prodan.

Još je nešto talijanski stručnjak želio naglasiti nakon zadnjeg novinarskog pitanja:

“Mislim da mogu govoriti i u ime svih igrača, potpora navijača je bila izvanredna! Mislim da su svi razumjeli da smo momčad koja neće uvijek biti savršena, ali koja je pripremljena za borbu na terenu do posljednje minute. Želim im se zahvaliti svima na potpori”, zahvalno će trener.

Jelenić vjeruje da će sve dobro funkconirati

Luka Jelenić se nije previše osvrtao na ono što je iza nas, vjerujući kako će Osijek biti pravi u predstojećim dvobojima.

“Mislim da se o Šibeniku ne treba previše toga reći. Iskreno, nisam nikada igrao takvu utakmicu u kojoj uz takvu dominaciju nismo pobijedili. Sada se trebamo okrenuti četvrtku, vjerujem da smo spremni i da ćemo to pokazati protiv Zire. Sve je ovo novo iskustvo za mene, dan po dan i polako se navikavam. Ziru nisam još imao priliku pogledati, ali sigurno se radi o kvalitetnoj momčadi. Nema u ovom krugu više laganih protivnika. Jasno je da moramo biti pravi kako bismo se nadali prolasku. Vjerujem da ćemo i mi u obrani funkcionirati sve bolje, a što se tiče Nikole na vratima, svi znamo da je odličan vratar i to će zasigurno pokazati”, reći će stoper Osijeka.

Utakmica počinje u 20 sati, a ulaznica još ima i mogu se kupiti sve do početka utakmice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest