veliko srce i hrabrost

Osječki vatrogasci vraćaju se kući nakon gašenja požara na Biokovu

JVPV Osijek

Ogroman požar ugasili uz pomoć kanadera, helikopterskog desanta, ali prije svega velikim srcem

Osječka vatrogasna postrojba ekspresno se, u roku od samo dva sata spremila put makarske rivijere gdje posljednja tri dana gase požar zajedno sa domicilnim vatrogascima. Dobra je vijest da je požar ugašen i naši se dečki sutra vraćaju kući!

“Riješili smo problem i vraćamo se kući! Inače, kad smo došli ovdje, dobili smo zadaću braniti kuće na Biokovu gdje su, konkretno na granici s Parkom prirode Biokovo privatne kuće. Prionuli smo poslu i mogu reći da je u jednom trenutku bilo opasno pa smo se morali povući i nešto opreme je izgorjelo. Hvala Bogu, svi vatrogasci su dobro”, poručio nam je s Biokova Zoran Pakšec, županijski vatrogasni zapovjednik koji se put Jadrana uputio s još 29 vatrogasca.

Kišica odradila završni posao

Konkretno, 20 pripadnika JVP Osijek, po trojica iz Đakova i četvorica iz Našica te po jedan vatrogasac iz Kneževih Vinograda te Aljmaša bespoštedno su gasili plamenu stihiju. Odradili su, rekao je Pakšec, lavovski posao i kako sada stvari stoje, dima više nema. Inače, požar je gašen i uz pomoć kanadera, a izvršen je i desant helikopterom i vatrogasci su još jednom pokazali veliko srce i iznimnu hrabrost te srčanost i uspjeli ugasiti požar.

“Noćas smo ostali na terenu do oko 3.15 kad je pala kišica i zalila posteljicu od borovih iglica i češera. Zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije zahvalio nam je na trudu i ne preostaje nam ništa drugo nego pokupiti opremu i vratiti se kući. Inače, ovdje su i naši dečki koji se nalaze na redovnoj dislokaciji kao i svake godine”, pojasnio je Pakšec.

Uvijek spremni pomoći

Inače, svi su vatrogasci, uključujući i naše iz Slavonije, dobro predvidjeli situaciju i uspješno, uz pomoć cisterne, šumskog vozila za gašenje požara i s tri kombija, a prije svega srčanih vatrogasaca, uklonili opasnost. Naglasio je kako se put Makarske uputila mlada, respektabilna ekipa, ali dakako i stariji vatrogasci te da im je svima bila čast što su mogli sudjelovati u obrani kuća, ljudi i prostora od ove katastrofe.

“Uvijek smo spremni i na raspolaganju, bude li ponovo bilo potrebe. No, nadam se da neće i mogu samo reći – ne ponovilo se”, zaključio je Pakšec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari