nestabilno vrijeme

Za danas opet upaljen žuti meteoalarm: Saharski pijesak, pljuskovi i grmljavina

Ivica Benić/SiB.hr

Zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavnimom DHMZ izdao je za danas (od 16 sati na nadalje) žuti meteo alarm za Slavoniju i Baranju

I dalje smo u polju niskog tlaka zraka uz pritjecanje vlagom bogatijeg i nestabilnijeg, ali i saharskim pijeskom zasićenijeg zraka. Također, u Genovskom zaljevu formirat će se nova ciklona. No prijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro po kotlinama i uz obale rijeka uz kratkotrajnu maglu, izgledniju u Podunavlju, piše Danas.hr.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove, kasno poslijepodne češće i praćenje grmljavinom. Uz slab do umjeren jugoistočnjak i istočnjak ostaje toplo i vrlo toplo, iako će biti par stupnjeva manje nego danas.

Najviša dnevna temperatura danas od 22 do 27 °C.

Izdan žuti meteoalarm

Zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavnimom DHMZ izdao je za danas (od 16 sati na nadalje) žuti meteo alarm za Slavoniju i Baranju.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorava DHZM.

Idućih dana ostaje nam nestabilno, ali i toplo preko dana. Kiša i grmljavina opet su najavljeni za noć sa utorka na srijedu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari