dva pokušaja ubojstva

Počelo suđenje muškarcu koji je u Šagu pucao u policajca

Borna Jakšić/PIXSELL

Muškarca Leonarda Opančara (64) sumnjiči se da je pokušao ubojstvo više osoba

Prije nešto više od godinu dana u mjestu Šag kod Valpova propucan je policajac, a napadač je uhićen. 

“Očevid je završio. 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve uredu, na što im je on odgovorio da je sve uredu osoba je izišla van, zatvorila vrata. Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu, nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava paliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušavao, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje”, kazao je tad Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

Muškarac je brzom intervencijom policije uhićen, a danas je na osječkom Županijskom sudu započelo suđenje Leonardu Opančaru koji je osumljičen za pokušaj ubojstva policajca i zapovjednika DVD Šag.

>> Mještanka o pucnjavi u Šagu: “Trpimo već neko vrijeme i samo smo čekali…””

“U tom sam trenutku radila i čula sam nekakav pucanj. Dok sam se snašla, okrenula, vidjela sam da se nešto dešava ispred DVD-a i u tom trenutku su došli policajci i Hitna. Pod stresom smo svi, trpimo to već neko vrijeme i samo smo čekali kad će se nešto dogoditi”, rekla je tad za RTL Ana Čvagić, stanovnica ovog inače mirnog mjesta.

Foto: Borna Jakšić/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari