BUDITE NA OPREZU

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku, evo kad bi nas moglo pogoditi grmljavinsko nevrijeme

Ivica Benić/SiB.hr

Alarm nam je upaljen za cijeli dan iako treba istaknuti da su na istoku zemlje šanse za padaline preko dana dosta male, ali zato navečer treba biti spreman na lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom

Stigla je promjena vremena. Iz DHMZ-a kažu da će biti umjereno, prijepodne i pretežno oblačno, povremena kiša ponegdje i obilna, lokalno u obliku jačih pljuskovi s grmljavinom. Moguće je nevrijeme.

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom. U dvije regije, riječkoj i gospićkoj na snazi je narančasto upozorenje.

Naša regija (osječka), koja obuhvaća cijelu Slavoniju i Baranu, pod žutim je meteoalarmom koji označava da će vrijeme biti potencijalno opasno. A alarm nam je upaljen zbog mogućim mjestimice izraženih pljuskova s grmljavinom i tuče.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorava DHMZ.

Alarm nam je upaljen za cijeli dan iako treba istaknuti da su na istoku zemlje šanse za padaline preko dana dosta male, ali zato navečer treba biti spreman na lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom.

Za vikend  ipak povoljnije i malo toplije, ne baš sasvim stabilno, ali bit će dosta sunca, osobito u subotu, nakon mjestimične jutarnje magle. Novo pogoršanje uz lokalno jače pljuskove početkom idućeg tjedna, a stabilnije, čini se, od srijede.

DHMZ prognoza za Osijek:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari