8. lipnja

Udruga Josipovac organizira 2. Biciklijadu kroz naselje

Ivica Benić/SiB.hr

Dugoročan je cilj projekta educirati bicikliste o sigurnom ponašanju u prometu i smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo onih najtežih

U subotu, 8. lipnja s početkom u 15 sati ispred Hrvatskog doma Josipovac, Osječka 66, Udruga Josipovac kao nositelj projekta organizira 2. Biciklijadu pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije u području građanskih inicijativa i u partnerstvu s Uredom načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, odjel prevencije.

Biciklijada je rekreativnoga karaktera i nezahtjevna, a ruta je duga 12 km te je pogodna i za najmanje. Vozit će se dijelom ulicama Josipovca, a dijelom šumskim putem te su planirane dvije stanke za odmor, osvježenje i druženje u prirodi.

Policija će i ove godine s okupljenim građanima provesti edukativnu aktivnost o pravilnom bicikliranju u prometu i obveznom nošenju zaštitne opreme.

>> Josipovac: Kulturno, društveno i sportsko zapadno naselje u koje doseljava sve više ljudi

Dugoročan je cilj projekta educirati bicikliste o sigurnom ponašanju u prometu i smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo onih najtežih, ali i potaknuti građane na korištenje bicikla kao osnovnog prijevoznog sredstva, iz zdravstvenih i ekonomskih razloga, ali i kao oblik druženja.

Pozivaju se svi zainteresirani na to da im se pridruže te kvalitetno i korisno provedu ovo nadolazeće subotnje poslijepodne.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari