Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, kada su potomci kopačevskih ribara posljednji puta povukli mrežu na Sakadašu i izvadili babuške, štuke i pokoji šaran
Ribarski dani u Kopačevu ove se godine održavaju od 13. do 15.
rujna.
Najavljen je i bogat gastro program i glazbene poslastice.
Glazbeni su gosti ovogodišnjeg izdanja manifestacije Mate
Bulić, Mejaši i Tamburaški
sastav Ravnica.
Ribarski dani u Kopačevu postali su vodeća manifestacija Baranje
i šire regije. Njihov je glavni adut prikaz pripreme i
degustacije gastro specijaliteta od riječne ribe, posebno fiš
paprikaša, šarana u rašljama i pečene ribe.
Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, kada su potomci
kopačevskih ribara posljednji puta povukli mrežu na Sakadašu i
izvadili babuške, štuke i pokoji šaran. Ti su okusi postali
temelj budućega turizma u Kopačevu.
Manifestacija privlači preko dvije tisuće posjetitelja tijekom
dva dana koji uživaju u etno ambijentu te mirisima i okusima
ribe. Kopačani je doživljavaju kao priliku za promociju tradicije
i seoskog turizma. Selo tada odiše mirisom fiš paprikaša, šarana
u rašljama, štuke u mundiru i specijaliteta od divljači, a na
štandovima se nude domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši,
suveniri i domaći kolači. Graševina iz Baranjskog brda dodatno
upotpunjuje užitak.
Uskoro donosimo više informacija o programu.