1. lipnja

Kino Urania: Premijera igrane serije ”Tetak” specifične priče i humora

PR

''Tetak'' je komedija o velikom djetetu koje je zaduženo za brigu o maloj djeci, a ono što ju odvaja od ostalog domaćeg sadržaja specifičan je humor koji ne staje na ''simpatičnim šalama''

U subotu, 1. lipnja u 19 sati u kinu Urania održat će se osječka premijera pilot epizode igrane serije ”Tetak”. Riječ je o humorističnoj seriji nastaloj pod okriljem nezavisne produkcije s osječkom adresom – Produkcija 187. 

Koncept za TV seriju ”Tetak” nastao je 2019. godine i razvijan je dijelom kroz radionicu simulacije Writer’s Rooma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a predstavljen je na raznim pitching forumima kao što su Pula Academy, PitchADU u Zagrebu i Talent Audiovisual u Barceloni – gdje oduševljava i domaću i stranu publiku. 

Oko koncepta i formata serije stvara se interes od strane raznih produkcijskih kuća iz Hrvatske (HRT), ali i iz Španjolske (Minoria Absoluta). Osječka Produkcija 187 pokazuje iskrenu želju za snimanjem serije po originalnom konceptu: bez cenzure i bez razvodnjavanja humora. Stoga, autor originalnog koncepta, Matej Sudarić, upravo njima prepisuje prava na razvoj serije. 

S Domagojem Mrkonjićem u naslovnoj ulozi egoističnog odgajatelja u privatnom vrtiću koji ne voli djecu, ”Tetak” dobiva svoje zaštitno lice, a kreativni tim upotpunjavaju novosadski redatelj Dušan Mamula i osječki scenarist Matej Sudarić.

”Tetak” je komedija o velikom djetetu koje je zaduženo za brigu o maloj djeci, a ono što ju odvaja od ostalog domaćeg sadržaja specifičan je humor koji ne staje na ”simpatičnim šalama”. 

Tetak Leo sa svojim ponašanjem i komentarima ide do kraja, što ga redovito smješta u bizarne, nezgodne i za gledatelja izrazito zabavne situacije. U ostalim se ulogama pojavljuju neka poznata i neka nova lica: Barbara Nola, Areta Ćurković, Marko Cindrić i Antonia Mrkonjić, uz Magdalenu Živaljić Tadić, Maju Nikolić, Hanu Japundžić i Gorana Guksića te mlade zvijezde – Grgo Zrinski i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. 

Pilot epizoda se snimala na području Osijeka i Šećerane u kolovozu i rujnu 2023. godine te je uspješno završena uz podršku lokalnih samouprava. Dojmove nakon premijere razmijenit ćemo na druženju uz osječkog disk-džokeja DJ Flegmu

Cijena je ulaznice pet eura, a sadržaj nije primjeren za osobe mlađe od 16 godina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari