Osječka pivovara d.d., uputila je konačan prijedlog paketa otpremnine za 19 djelatnika Osječke pivovare d.d.
Osječka pivovara d.d., uputila je konačan prijedlog
paketa otpremnine za 19 djelatnika Osječke pivovare d.d.
Ponudu u maksimalnom iznosu od 171.000 kuna,
čine otpremnina u visini od 150.000 kuna i jednokratna naknada za
vrijeme obveznog otkaznog roka u visini od 7.000 kuna
mjesečno.
Ponuđeni paket otpremnine Osječke pivovare d.d. vrijedi idućih pet dana. U slučaju neprihvaćanja ponuđene otpremnine, zbrinjavanje radnika Pivovare koji su proglašeni tehnološkim viškom, provest će se sukladno odredbama Zakona o radu (NN 149/09) koji predviđa gotovo četiri puta manje iznose naknada od onih koje je danas ponudila uprava Osječke pivovare d.d.
Osječka pivovara najstarija je pivovara u
Hrvatskoj i najstariji proizvodni brend koji je uspio opstati na
tržištu i sačuvati tradiciju proizvodnje piva u Osijeku!
Usprkos kriznom okruženju od siječnja do prosinca 2010. godine
Osječka pivovara je imala povećanje prodaje piva za 3% u odnosu
na grupaciju proizvođača piva, čime se nastavlja pozitivan trend
iz 2009. godine kada je prvi put, nakon niza godina gubitaka,
ostvarena dobit u poslovanju. S namjerom zadržavanja tog trenda
priprema se i nova investicija vrijedna 18 milijuna kuna za
kvasnu stanicu i rekonstrukciju sustava hlađenja, te širenje
tržišta. U 2011. godini Pivovara planira pokrenuti dva nova
brenda premium i lager piva, te novu liniju sokova.
Danas Osječka pivovara zapošljava 201
djelatnika, a dobri rezultati održavaju se i na
prosječnu neto plaću od 4.638,79 kn, uz koju su i prošle
godine isplaćeni i regres i božićnica u iznosu od 2.500,00
kn, dobiven je bon od 400 kn za Uskrs i dar od 500 kuna
za djecu za Božić, a svaki radnik dobije i dodatak za topli obrok
u iznosu 732,50 kuna.
Interes Osječke pivovare je doseći razinu funkcionalnosti
drugih pivovarama u hrvatskoj u kojima rade 3000 litara po
djelatniku, jer je prosjek u Osječkoj pivovari
oko 700 litara po djelatniku.
Osječko pivo je najkvalitetnije i najzdravije pivo u
Hrvatskoj, a samo mirna i stabilna atmosfera unutar
tvrtke može doprinijeti daljnjem razvoju, naglasio je direktor
Pivovare Ivan Komak.