VIDEO: Predstavljen projekt NE vandalizmu, DA aktivizmu

NE vandalizmu - DA aktivizmu, kampanja je koju pokreće Slavonija i Baranja - udruga za promicanje vrijednosti ravnice pod pokroviteljstvom portala SiB.hr.

Projekt je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku. Svjesni  su, kažu, da vandalizam nije moguće iskorijeniti iz društva, no i uvjereni da se jakom kampanjom može promijeniti svijest o ovom problemu.

Mladi su i žele manje vanadalizma, a više aktivizma u svojemu gradu, koji kažu, mnogo toga nudi mladima, a da ni sami ne znaju.

Žele im ukazati na štetnost i opasnosti koje nosi vandalsko ponašanje te im pokazati što se sve može učiniti novcem iz gradske blagajne, koji se sada troši na popravke postojeće gradske infrastrukture. Samo za saniranje šteta uzrokovanih vandalskim ponašanjem iz gradskog se proračuna svake godine izdvaja oko 2 milijuna kuna.

Preko županijskog Savjeta mladih već su dobili potporu Grada i Županije, ali i sportaša Roberta Seligmana i osječke udruge američkog nogometa Osijek Cannons, koji su se među prvima priključili kampanji.

U planu je kroz kampanju predstaviti sve udruge, sportske klubove, kulturno-umjetnička društva, građanske inicijative i druge subjekte u gradu u koje se mladi mogu uključiti i aktivno sudjelovati. Sve informacije bit će objedinjene i redovito ažurirane na portalu SiB.hr.

Pozivamo sve da se priključe projektu i predstave se javnosti i na taj način svoje djelovanje podignu na višu razinu. Kroz sami projekt nastojati će se svima uključenima omogućiti medijska promocija. Također, svi uključeni u projekt, kroz povezivanje sa ostalim sudionicima moći steći brojna iskustva i poznastva što će im omogućiti stjecanje novih znanja, ali i mogućnost ostvarivanja njihovih potreba.

{youtube}-KY9hfWD1Ks{/youtube}

Tekst: STV i SiB.hr

Video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari