Nagrada za “cinkanje” vandala ide u humanitarne svrhe

Održan je 64. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata.  

Održan je 64. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata. Iz dnevnoga reda izdvajamo prihvaćanje prijedloga Rješenja o donošenju Provedbenog programa i sklapanju Ugovora o održavanju javnih zelenih površina i parkova u gradu Osijeku za 2011. godinu.

Devet i pol milijuna kuna u ovoj će godini biti izdvojeno za održavanje javnih zelenih površina i parkova u gradu Osijeku. Među ostalim uređivat će se 26 lokacija parkova, četiri i pol kilometara živice te gotovo 4000 četvornih metara ružičnjaka.

Nešto više novca ove godine ići će za uništavanje ambrozije na području grada Osijeka. Prošlogodišnji iznos, naime, povećan je s 40. na 100.000 kuna. Za uređenje gotovo 100 igrališta bit će utrošeno 400.000 kuna, kao i za sanaciju divljih odlagališta na području grada. Usvojene su i druge odluke koje se odnose na poslove Unikoma u gradu.


Prošao je i prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude za kredit. Najpovoljniju je ponudu dala Privredna banka Zagreb, s efektivnom kamatnom stopom 3,81%. Bubalo smatra kako su banke prepoznale odgovorno poslovanje te da je zona rizika u Gradu Osijeku jako mala. Taj će novac, podsjetio je, biti korišten za ovogodišnje kapitalne objekte u gradu – trgove, sportske objekte, domove. Grad je također, kreditno zaduživanje u iznosu 2 milijuna kuna odobrio osječkim Tržnicama.

Najavljeno je i skoro otvaranje za promet Ulice Jela, Istarske te autobusnoga kolodvora.

Grad Osijek nastavit će i sa sufinanciranjem kupovine novosagrađenog objekta mladih obitelji. U prošloj godini, naime, 245 tisuća kuna izdvojeno je iz proračuna za 25 objekata. Prihvaćen je i prijedlog Odluke o dodjeli povlaštenih kredita studentima s područja grada Osijeka, kojom Grad sufinancira kamatu s 2,31 posto.

Gradonačelnik Bubalo izvjestio je i kako su otkriveni počinitelji uništavanja nathodnika u Donjem Gradu, a osobe koje su ih prijavile svoju su nagradu od 1000 kuna odlučile darovati u humanitarne svrhe.


TEKST: STV


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari