Predstavljeno idejno rješenje novoga mosta na Dravi

 

Prioriteti Mjesnog odbora Lijeva obala i ove se godine većinom odnose na rješavanje pitanja komunalne infrastrukture. Radovi na rasvjeti u nekim su tako ulicama ovog dijela Osijeka već započeli, kao i veća uređenja zelenila, a najavljena je i obnova nekoliko cesta, mosta, i ostalog.

Među prvim stvarima koje će se uskoro raditi na području Lijeve obale je rasvjeta. Ona će se najavljeno je raditi u Grmić ulici, te na Biljskoj cesti kod Bel-Tela. No to dakako nije sve kad su u pitanju prioritetni radovi u ovom dijelu grada.

“Ide asfaltiranje nerazvrstanih cesta, to je Bel-Tel i onaj krak dolje kod Bel-Tela, jedan dio ide rasvjeta i u Tvrđavici kreće asfaltiranje nerazvrstane jedne ceste”– kaže Lucija Tadić, predsjednica Vijeća MO Lijeva obala.

Ove, ali i druge radove planirane u ovoj godini, članovi su Mjesnog odbora kao i dosad definirali s predstavnicima grada i gradskih poduzeća. Vjeruju kako će većinu prioriteta sa proračunom odbora od 250 tisuća kuna, uspješno realizirati.

“Od prošlog puta vidi se da smo napravili sve ono što smo dogovorili, danas je dosta toga definirano kad su u pitanju cesta, rasvjeta, nogostupi, kad je pitanju hortikultura, uređenje trim staze, sigurno da su to prioriteti koje ćemo vrednovati u ovoj godini” – rekao je gradonačelnik Bubalo.

Među tim prioritetima kao što je već rečeno je i trim staza, čije je uređenje u tijeku, a najavljena je i obnova tamošnjih sprava za vježbanje.

“Što se tiče trim staze i cijelog područja s lijeve strane Drave grada Osijeka, RJ Zelenilo odnosno Unikom sa Hrvatskim šumama utvrdila je opseg poslova koji su potrebni za prvu ruku učiniti kako bi taj prostr dali građanima na sigurno korištenje, na taj način prvo bismo uklonili najopasnija stabla uz promenadu, a Hrvatske će šume izvršiti sanitarnu sječu cijelog prostora i ukloniti sva opasna stabla”, ispred Unikoma rekao nam je Stjepan Giesler.

Po prvi put, na ovom je sastnaku javnosti predstavljeno idejno rješenje novog budućeg cestovnog-pješačkog mosta preko kojeg će ići i tramvajska pruga. Želja Gradske uprave je čulo se, da se Osijek širi i na Lijevu obalu.

Novi most nakon toga kazao je Bubalo, ide u fazu projektiranja, dok onaj stari, Pješački most, uskoro očekuje redovna obnova. Isto slijedi i osječkoj Kopiki koja će početi s pripremama za novu kupališnu sezonu.

{youtube}PGFhOmUHBg0{/youtube}

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari