Obnovljena Istarska otvorena za promet!

 Kako je Istarska ulica godinama bila jedna od lošije prometno riješenih ulica u gradu, završni sloj postojećeg asfalta odavno dotrajao, Grad  Osijek kreuno je u rekonstrukciju ulice, a od danas je ona otvorena za promet.

Kako je Istarska ulica godinama bila jedna od lošije prometno riješenih ulica u gradu, završni sloj postojećeg asfalta odavno dotrajao, a gradnja objekta Eurodoma uvjetovala drugačiju prometnu regulaciju (garaža sa skretanjem iz Istarske ulice), Grad Osijek pokrenuo je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju postojeće ulice.

Tijekom 2010. započela je rekonstrukcija Istarske ulice, a ugovor o izvođenju radova odnosio se na rekonstrukciju prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje.

Dužina rekonstruirane prometnice je 274,0 m, širina 6,0 m, osim u zoni križanja sa Vukovarskom cestom i spojnom cestom Istarska-Trpimirova gdje je prometnica proširena na 9,0 m zbog lijevih skretača. Kolnik i parkirališta obrađeni su betonskom galanterijom kao i prostor uz Elektrotehničku i prometnu školu, a plato ispred Studentskog centra i zgrade Eurodoma popločan je kamenim pločama. Prema preporuci stručnjaka s područja hortikulture zasađen je Javor mliječ, te postavljen travni tepih.

Ukupna vrijednost radova čiji je izvoditelj bio Osijek-Koteks iznosi 3.433.486,77 kn, (što je 167.659,69 kn uštede u odnosu na prvobitni, ugovorom utvrđeni iznos), dok je ugovorena vrijednost radova koje je izvodio Vodovod-Osijek d.o.o. 1.498.127,67.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo danas je pustio u promet obnovljenu Istarsku ulicu.

Tekst: Jasenka Mađarević (Osijek.hr)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari