Tramvaj za Višnjevac!

Predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije održali su radni sastanak na kojem su definirani daljnji postupci u realizaciji zajedničkih projekata. Sastanak su vodili gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

Dogovorena je rekonstrukcija Jelačićeve ulice u Višnjevcu s dvotračnom tramvajskom prugom. Rješavat će se Trpimirova od južne obilaznice prema sjeveru, te cesta Sarvaš – Tenja. Gotova je dokumentacija spojne ceste Svilajska ulica – Zračna luka koja će uvelike rasteretiti promet od ulice  Leopolda Bogdana Mandića prema Retfali i jedna je od udarnih investicija koje će se raditi. U 2012. rekonstruirat će se Županijska ulica, a u planu je velika investicija izgradnje nadvožnjaka Divaltove i Vukovarske.
Neće se ići u izvlaštenje dok se ne potpiše sporazum s Hrvatskim željeznicama vezano za izgradnju podvožnjaka u ulici svetog Leopolda Mandića. Procjena je da će izvlaštenje koštati 30 milijuna kuna, a dobar dio sredstava Hrvatske željeznice će moći koristiti iz fondova.

Osim spomenutog, zajednički je stav kako se u kratkom roku poslovanje Slobodne zone mora prilagoditi aktualnom stanju u poduzetništvu. Stoga je odlučeno da će Grad korisnicima prostora u Slobodnoj zoni, kao olakšicu, značajno smanjiti iznos komunalnog doprinosa.


IZVOR: Radio OSijek/ www.Osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari