VIDEO:Sve spremno za gradnju S ceste

Moguće je to zbog zadovoljavajućega stanja na računu Grada, koji najavljuje i početak velikoga investicijskoga ciklusa u Osijeku.

Na računu Grada Osijeka danas je 20 milijuna kuna.
15. travnja svi su računi podmireni i Grad je urednim plaćanjem svojih obveza stvorio uvjete da ove godine počne veliki investicijski ciklus, najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Do kraja će godine, ili najkasnije početkom sljedeće,  početi sve planirane investicije, a među najvažnijima svakako je spojna cesta Svilajske i Ulice svetoga Leopolda Bogdana Mandića, tzv. S-cesta, koja će ne samo rasteretiti Ulicu svetoga Bogdana Mandića, nego će i čvršće povezati  Livanu i Retfalu.


U želji da se što prije završi obnova i dogradnja zgrade Biskupskoga vikarijata i pastoralnoga centra Grad je Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji dodijelio potporu od 200 tisuća kuna.

Kao što su zahtjevi lovačkih društava, vijeća nacionalnih manjina, za organizaciju Europske lige u odbojci, Osječkoga ljeta mladih i Urban festa. Grad poziva inovatore i tradicionalne obrtnike da se jave na natječaj za dodjelu potpora, a sve građane i na jedan koncert.
Naime,  Grad Osijek prihvatio je pokroviteljstvo nad humanitarnim koncertom za kupnju kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, kojega  će  29. svibnja u dvorani Gradski vrt održati Zvonko Bogdan.

{youtube}7YnY36ydaEk{/youtube}

TEKST: STV
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari