Zona Nemetin – nova prilika za ulaganje u Osijek

Neposredno nakon otvorenja sajmova na Pampasu, predstavljene su mogućnosti ulaganja u grad Osijek, prije svega u poslovnu zonu Nemetin.

Ulagači imaju puno razloga doći baš u Osijek, grad koji poslovne zone ima na svojem području, za razliku od ostalih koje su uglavnom razmještene u neke manje općine.

Grad Osijek za ulagače želi smanjiti i komunalni doprinos, stoga uvodi četvrtu zonu naplate u kojoj će on biti niži za čak 60%. Osim toga, Osijek kao sveučilišni grad može ponuditi kvalitetnu radnu snagu.

Po svemu sudeći ulagača ne će nedostajati, jer zainteresiranih već ima, prvenstveno onih koji nisu stali u ‘zonu Tenja’.

[important title=Zona Nemetin]

Prostornim planom Grada Osijeka ‘Industrijska zona Nemetin’ smještena je u istočnom dijelu grada Osijeka i omeđena je cestom Osijek-Vukovar (sa zapada), željezničkom prugom Osijek-Dalj (sa sjevera), obilaznicom Osijek (sa jugoistoka) u pravcu Sarvaša u površini od cca 101 ha.

‘Industrijska zona Nemetin’ nalazi se na području posebne državne skrbi te poduzetnici koji obavljaju djelatnost na tom području imaju posebne povlastice i mogu koristiti sredstva iz posebnih fondova.

Zona je namijenjena za veće industrijske pogone koji trebaju veće površine i/ili blizinu pročišćivača vode.[/important]

{youtube}3lHm_EKaCus{/youtube}

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari