Pocela izgradna S ceste

Počeli su radovi na izgradnji dugo očekivane i najavljivane S ceste koja će povezati ulicu Leopolda Bogdana Mandića i Svilajsku, čime bi se trebao smanjiti promet na osječkoj južnoj obilaznici.

Danas je svečano potpisan i ugovor o izgradnji S ceste između grada Osijeka, izvođača tvrtke Gradnja te Županijske uprave za ceste.

Od  mjesta do kojeg je sve do danas vodio slijepi nadvožnjak te ilegalno odlagao otpad, uskoro će se prostirati nova cesta. Strojevi tvrtke ‘Gradnja’ koja je na natječaju bila najpovoljniji ponuđač počeli su rasčišćavati grmlje i korov, a uskoro počinje asfaltiranje. Vrijednost radova bit će 8.827.700,16 kuna s PDV-om, a rok za dovršetak je 150 radnih dana, odnosno do 15. prosinca.

Uz cestu bit će uređeni i nogostupi, oborinska odvodnja, zelenilo i rasvjeta, a S cesta imat će i stazu za bicikliste.
Županija, odnosno županijska uprava za ceste radove sufinancira u iznosu od 4,5 milijuna kuna, dok preostali iznos, kao i nadzor koji je dogovoren s Zavodom za urbanizam financira grad Osijek.

Osim što će rasteretiti promet na osječkoj obilaznici S-cesta će  prometno povezati i buduću trgovačku poduzetničku zonu na ovom području. U funkciju će staviti i ovaj nadvožnjak koji dosad nije vodio nikamo.

Danas je najavljeno i kako će županijska uprava za ceste uskoro početi radove na obnavljanju mosta doktora Franje Tuđmana vrijedne dva milijuna kuna, a u tijeku su i pripreme za radove na postavljanju novog asfaltnog sloja u Kapelskoj i Kolodvorskoj ulici vrijednosti osamsto tisuća kuna.

VIDEO:

TEKST I VIDEO: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari